POZIV: ŠPORKAJ SE I NAUČI! U subotu se uređuje školski vrt

0
1534
Argonauta - uvijek vrijedna djeca (Foto: Ilustracija - H. Pavić)

OŠ “Murterski škoji”, Općina Murter-Kornati, komunalno poduzeće Murtela i TZ Murter-Kornati u suradnji sa udrugom Argonauta provodi akciju pod nazivom “Šporkaj se i nauči!

Građanska akcija “Naš doprinos zajednici” otpočela je 15. srpnjaa i trajati će do 15. listopada, a kako ističu u Argonautima, cilj je ojačati svijest lokalnih zajednica o tome koliko je za održivi razvoj važan aktivizam i doprinos svakog pojedinca. Kao dio ovog projekta u subotu 30. rujna s početkom u 10 sati održava se prva akcija uređenja školskog vrta OŠ “Murterski škoji”. Djeca će zajedno s roditeljima, osim čišćenja okoliša, pripremati školski vrt za sadnju cvijeća i voćki. Argonauta poziva da se uključe svi roditelji koji u subotu ne rade.  Potrebno je donijeti zaštitne rukavice, nešto alata i dobre volje.

Osim terenskih akcija u školskom vrtu, održat će se i radionice sa učenicima 7. i 8. razreda gdje će učenici sami projektirati svoj vrt.  U tome će im pomoći i istraživanje o tradicionalnim načinima vrtlarenja koje provode među starijim stanovništvom Murtera.

Građansku akciju financira zaklada “Kajo Dadić iz Splita u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here