Još traje istraga požara na Gomilici

0
2625
Požar na Gomilici (Foto: Čitatelj Rudinapressa)

Policija još uvijek utvrđuje okolnosti nastanka požara u kojem je u petak ujutro izgorio plastični rezervoar lož ulja, pročelja dvaju kuća između kojih je bi smješten te je oštećen jedan automobil.

Evo što policija kaže u svom jutrošnjem priopćenju:

Obavljenim očevidom na mjestu požara od 22. rujna oko 8,30 sati u Tisnom je utvrđeno da je požar izbio na otvorenom prostoru gdje se nalazio odloženi plastični PVC spremnik ispunjen gorivom, na za sada neutvrđen način i to djelovanjem otvorenog plamena. Tada je spremnik izgorio u potpunosti, a uslijed toga je došlo do izlijevanja goriva iz spremnika po obližnjoj ulici. Tom prilikom su oštećene fasada na kući 65-godišnjeg vlasnika spremnika i 77-godišnjaka, a oštećeno je i osobno vozilo tvrtke iz Velike Gorice.
Ukupna nastala šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna.
O ovom događaju će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a nadalje se provode policijski izvidi u cilju utvrđivanja okolnosti ovog požara.

Požar u začetku – moglo se samo gledati (Foto: ritatelj Rudinapressa)

– Ne, Policija ne smatra da je požar namjerno podmetnut. Međutim, kako je utvrđeno da je požar nastao uslijed djelovanja otvorenog plamena, a ne npr. iskrenja električnih instalacija ili na kakav drugi incidentan način, inspektori će nastaviti s radom sve dok se konačno ne utvrdi na koji je način došlo do njegova djelovanja – rekla nam je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske.

Vatrogasci su bili brzi (Foto: Čitatelj Rudiapressa)

Evo i kratke informacije o požaru koju je dao Centar 112:

U 8:55 sati dojava požara na plastičnom spremniku od lož ulja u Tisnom (Put Jazina 13). Na intervenciju izišli JVP Šibenik 3/1, JVP Vodice 3/1, DVD Tisno 7/3, DVD Pirovac 3/1. Požar lokaliziran 9:15, a ugašen 9:55. Nije bilo ozlijeđenih. U požaru je oštećen spremnik sa 600 litara naftnih derivata i dio fasade na dva objekta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here