Dani tradicijske kulture u Jezerima: Zanimljiva predavanja, plesni seminar i izložbe

0
2392
Mali Jezerani, KUD Koledišće, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Od sutra (petak) 22. pa sve do nedjelje, 24. rujna u Jezerima je na rasporedu manifestacija Dani tradicijske kulture, kojoj je cilj očuvanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine kroz razne zanimljive programe.

Bogat program u Jezerima, doznajemo od organizatora počinje u petak, 22. rujna u 19.30 sati, posjetom zavičajnoj izložbi u crkvi sv. Ivana Trogirskog, a pola sata nakon toga, točnije u 20 sati u Kulturno pastoralnom centru Bangelovica, Vedrana Milin Ćurin će predstaviti svoju knjigu ‘Žene u klapskom pjevanju’ i ‘Pjevanje na otoku Murteru’. Nakon toga, svoju knjigu ‘O Jezera misto ukraj mora’ predstavit će Nenad Milin. U programu, kažu organizatori, sudjeluju ženska klapa Rećina Šibenik i djevojački pjevački trio KUD Koledišće Jezera.

Najmlađi članovi KUD-a Koledišće (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U subotu će se pak u Kulturno pastoralnom centru Bangelovica, od 10 do 18.45 sati, održati seminar narodnih plesova, a teme su narodni plesovi Šibenske zagore, šibenskog uzmorja i otoka. Seminar će održati Vido Bagur i Nenad Milin. Također u subotu u večernjim satima, točnije u 19 sati, na rasporedu je prikaz rukotvorina ‘Hrvatski otočni proizvod’ u crkvi sv. Ivana Trogirskog, dok je u 20 sati na Trgu Jezerana, planiran nastup folklornih skupina KUU Zvona Zagore, Vodiške perlice i Koledišće. Večer će završiti koncertom klape Adria također na Trgu Jezerana u 21 sat.

Nenad Milin, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nedjelja je pak zadnji dan manifestacije, a program će biti održan u Bangelovici s početkom u 10 sati, kada će se održati video projekcije i razgovor o stilu, načinu glazbovanja i mogućnostima scenske primjene. Završna aktivnost, točnije dodjela priznanja o sudjelovanju bit će održana od 12 do 13 sati.

Organizatori manifestacije su Hrvatski sabor kulture, KUD Koledišće i Turistička zajednica Jezera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here