Večeras u Murteru nastupaju Jelena Pletikosa i Borna Erceg

0
1730
Jelena Pletikosa i Borna Erceg (Foto: Facebook)

Glazba nije samo melodija, nego i harmonija i pratnja. Mlada sopranistica iz Vodica Jelena Pletikosa i šibenski skladatelj i pijanist Borna Erceg večeras će u crkvi sv. Mihovila u Murteru održati koncert u sklopu manifestacije Dani Latinskog idra.

Jelena Pletikosa, Vodičanka je čiji nastupi u posljednje vrijeme bivaju sve zapaženiji, a pošto su pjevački nastupi općenito popraćeni glasovirskom pratnjom, njoj ‘leđa’ čuva dečko Borna Erceg. Za sebe kažu da su uigrani duo. Odradili su brojne zajedničke nastupe, iza njih su nastupi na Koncertnoj misi za mješoviti zbor, orgulje, tri soprana, violina, nastup u foajeu splitskog HNK, zatim izvrstan nastup i uspjeh ostvarili su i na komornom natjecanju Vinko Lesić gdje su dobili diplomu za najbolju glazbeno-scensku izvedbu…

Nastupili su ovog ljeta i u Murteru. Murterini i njihovi gosti uživali su u njihovim izvedbama djela skladatelja J. S. Bacha, J. Brahmsa, F. Chopina, G. Rossinija, G. F. Handela, V. Herberta, F. Poulenca i M. Mussorgskija. Večeras će zasigurno biti jednako dobro, ako ne i još bolje.

Iako je jesensko vrijeme organizatori se nadaju dobrom odazivu publike. Koncert je na rasporedu s početkom u 20 sati u crkvi sv. Mihovila.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here