Ivan Klarin podnio ostavku – više nije zastupnik u Hrvatskom saboru!

0
2388
Ivan Klarin (Foto; Rudinapress/H. Pavić)

Načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin podnio je ostavku na dužnost u Hrvatskom saboru. Razlog ostavke je, kako navodi u obrazloženju, kvalitetnije obnašanje one dužnosti koja mu je primarna – dužnosti načelnika Općine Tisno.

Odluku je obznanio na svom Facebook profilu, a telefonski nam je tek potvrdio da je post autentičan.

– Da, istina je. Podnio sam ostavku na mjesto u Saboru i to je to, točno onako kako sam napisao. Nema se što nadodati ni oduzeti – rekao nam je Klarin.

Evo kako se tišnjanski načelnik oprostio od saborske dužnosti:

Poštovani građani i poštovani birači,

               na početku jesenskog zasjedanja podnosim ostavku na mjesto zastupnika u Hrvatskom saboru.
Proteklih 6 godina obnašao sam časnu dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru, a i istodobno i dužnost načelnika Općine Tisno i tako došao do točke kada te dvije važne dužnosti ne mogu više istodobno kvalitetno obnašati i ovo je jedini i glavni razlog ovakve odluke.
U svom političkom radu uvijek sam prednost davao dužnosti čelnika svoje JLS pa sam se tako dalje u svom politčkom djelovanju odlučio posvetiti samo jednoj dužnosti.
Iz moralnih razloga to mjesto ću prepustim nekome tko će ovaj uvaženi posao raditi bolje i kvalitetnije od mene.
Naravno da mandat vraćam svojoj stranci pomoću koje sam i osvojio svoj 3. uzastopni mandat. U protklih 6 godina kao saborski zastupnik maksimalno sam se trudio ukazati na brojne probleme s kojima se naše društvo suočava, te maksimalno pomoći razvoju svog kraja.
Kako je Općina Tisno jedna od većih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji i kako smo trenutno pojačali svoje aktivnosti na aplikacijama na europske fondove, što mi je trenutno prioritet i što će u budućnosti zahtijevati puni angažman, posao zastupnika više ne bio primaran što takvo mjesto ne zaslužuje.
Svjestan sam da činom svoje ostavke gubim sva zastupnička prava koja proizlaze iz Zakona, i da će moja primanja od sada biti znatno manja, ali materijalna komponenta nije i nikada neće u politici i mom životu biti primarna.
Na kraju se zahvaljujem svojoj stranci i pogotovo svima onima kojima koji su me birali na dužnost saborskog zastupnika te naglašavam da moje političke aktivnosti s ovime ne prestaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here