Ljeto u NKC Tisno: Razloga za zadovoljstvo je mnogo!

0
2739
Narodna knjižnica i čitaonica Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Izvjesno je – rekordno je ljeto 2017. u tišnjanskoj knjižnici. Prema do sad prikupljenim podacima od 26. lipnja do 10. rujna održano je ukupno pedesetak događanja što u Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno, atriju palače Katunarić, Kulturno pastoralnom centru Baganelovica ili pak na terenu po otoku Murteru.

Trud i rad knjižničarke Mirele Klarin i ravnateljice tišnjanske knjižnice Silvije Ćurić, kao i inih suradnika i volontera uistinu se isplatio. Sve je više onih koji ovdašnje radionice, koncerte, izložbe, kazališne predstave kao i kulturno-zabavne događaje prepoznaju kao hit, a Narodna knjižnica i čitaonica Tisno upravo zbog toga bilježi odličnu sezonu.

– Razloga za zadovoljstvo je mnogo. Ljeto u knjižnici bilo je naporno, i organizacijski i vremenski i financijski… Sve ono što je planirano, gotovo u cijelosti je ispunjeno. Od 26. lipnja do današnjeg dana uspjeli smo izrealizirati dvije kazališne predstave, sedam filmskih projekcija, dvanaest Bajkaonica, sedam koncerata, pet izložbi, osam radionica za djecu, večeri poezije, malu školu restauracije u trajanju od dva dana, pokretnu knjižnicu u Dubravi, petodnevnu fotoradionicu, kviz, ekipne igre, kao i večer folklora – kaže nam ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, Silvija Ćurić.

Silvija Ćurić, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Besplatni, kreativni, zanimljivi, edukativni i zabavni sadržaji obilježili su ljeto u tišnjanskoj knjižnici naziva ‘LJUK 2017.’ i zasigurno ostavili svoj trag kako na djecu tako i na odrasle. Iako je ovogodišnji LJUK priveden kraju, svi oni koji prate programe tišnjanske knjižnice znaju da radost i vedrina ne prestaju s ljetom, već se nastavljaju zahvaljujući silnoj ljubavi i entuzijazmu ovdašnjih djelatnika.

Mirela i Silvija stoga donose kompletan raspored za obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige koji se održava od 15. listopada do 15. studenog, a kako nam kažu prijavile su ukupno 12 programa koje će realizirati u samo mjesec dana. U nadolazećem jesenskom programu tišnjanske knjižnice, korisnici ali i ostali posjetitelji imat će tako prilike sudjelovati u natječaju s vrijednim novčanim nagradama „Moje misto drago“, zatim u predstavljanju knjige „Šarene čarapice“ čiji tekst potpisuje Mirela Klarin, ilustraciju Mirjana Jelčić, dok je izdavač sama Narodna knjižnica i čitaonica Tisno. Najmlađi se posebno vesele zasigurno Bajkaonicama koje će biti održane 18., 21. i 27. listopada na više lokacija, zatim kazališnim predstavama koje su također u planu, programu naziva „Danas ti čitam“.

– „Danas ti čitam“, program koji je planiran za 23. listopad, dan je posvećen cjelodnevnom čitanju. Čitat ćemo djeci u vrtićima na području Općine Tisno, učenicima prvih i drugih razreda, korisnicima Doma za starije i nemoćne kao i u samoj knjižnici – dodaje ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno.

Organizatori jesenskih programa nisu zaboravili ni na edukativni dio za školarce. Osim što od 13. do 15. studenog opraštaju zakasnine i upisuju bez naknade, svakog četvrtka u Mjesecu hrvatske knjige osnovnoškolci će imati prilike upoznati se s knjižnicom i naučiti pronalaziti informacije.

Silvija Ćurić u organizaciji (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

– Djeca osnovnoškolskog uzrasta moći će svakog četvrtka sudjelovati u edukativnom programu naziva „Lovimo znanje“, znači učit će što su enciklopedije, rječnici i kako se u njima snalaziti dok će po završetku slijediti kviz s temama iz književnosti, prirode i društva u čijem će se rješavanju koristiti knjižnični izvori – pojašnjava Ćurić.

Od ostalih programa vrijedno je također spomenuti i SUK, čitateljski klub koji će biti održan 9. studenog, zatim grupni posjeti učenika osnovne škole kao i predškolaca dječjeg vrtića, i kviz naziva „Čitanje ne dolazi u pitanje“.

Nadalje, o svim događanjima pravovremeno i pravovaljano ćemo obavijestiti naše čitatelje!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here