DANI LATINSKOG IDRA Šampioni veslanja su Mačkove mace i Mačak

0
4139
Ženska regata (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

S tri veslačke regate, malom ili dječjom te ženskom i muškom, u petak je započeo niz manifestacija ovogodišnjih 20. Dana latinskog idra u Murteru.

Nakon male regate u kojoj su se natjecala djeca iz Osnovne škole Murterski škoji, nešto ozbiljnije su zaveslale dame, među kojima su bile ekipa Muzeja betinske drvene brodogradnje, Ekipa za ne biti doma i ekipa Nacionalnog parka Kornati Mačkove mace. Pobjedu je uvjerljivo odnijela ekipa Mačkove mace kojima je ovo sedma pobjeda za redom postignuta u ukupno deset nastupa.
U muškoj veslačkoj regati zaplovilo je pet brodova, ekipe Mačak, Klepac, Kurnatarica, Baba Tone i Balara. Pobjedu je odnijela ekipa broda Mačak, drugo je mjesto pripalo ekipi Klepac, a treće je osvojila ekipa broda Kurnatarica.

Veslačka regata (Foto: K. Ježina)

– Mala Gospe otvara Dane latinskog idra i slijedi nam 23 dana vrlo aktivnog djelovanja. Jedna od značajniji aktivnosti kreće u četvrtak kada plovimo od Murtera do Starog grada na Hvaru, gdje će Udruga Latinsko idro na festivalu Dani u vali  predstaviti dvadeset godina svog rada. Tako smo pozvani zajedno s još tri udruge iz Hrvatske te smo  posebno počašćeni posebnim statusom na tom festivalu mora i mornara – rekao nam je ovom prigodom Željko Jerat, predsjednik Udruge Latinsko idro.
Nakon mnogobrojnih aktivnosti koje nas očekuju tijekom 23 dana manifestacije 20. Dani  latinskog idra za 3. listopada sprema plemenita završnica – humanitarna izložba fotografija na temu latinskog idra. Odazvali su se svi zapaženi fotografi koji su kroz dvadeset godina postojanja i djelovanja regate uhvatili ljepotu tradicijskog jedrenja. Izložba naziva Svijet u bojama latinskog idra će se održati na terasi starog restorana Kornat u Ulici Dramskih amatera. Sva sredstva prikupljena na izložbi idu u svrhe izgradnje novog dječjeg vrtića u mjestu Murter.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here