Rujan će obilježiti dvadeset godina latinskog idra u Murteru

0
3732
Latinsko idro, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress)

Sutra, 8. rujna (petak) započinje cijeli spektar manifestacija koje se organiziraju u povodu 20. regate Latinsko idro u Murteru, a portal Rudinapress približit će vam ovogodišnja bogata događanja kroz mjesec rujan.

Na blagdan Male Gospe već tradicionalno se održava svečana misa u crkvi Gospe od Gradine s početkom u 11 sati, dok će se u poslijepodnevnim satima održati bogat, sportsko-zabavni program u centru Murtera. U 17 sati kreće mala, dječja veslačka regata, u 17.30 ženska, dok u 18.30 kreće muška veslačka regata. Poslije svega, posjetitelji kao i sudionici spomenutih regati moći će uživati na trgu Rudina u Murteru uz zabavni program klape Babalubam. Glazbena večer započinje u 20.30 sati.

Dani latinskog idra nastavljaju se 13. rujna (srijeda) plovidbom na Žut, zatim 14. rujna (četvrtak) plovidbom članova Udruge u Stari Grad na Hvaru.

U subotu, 16. rujna koncert u crkvi Sv. Mihovila publici će podariti komorni ansambl ECHO s početkom u 20 sati, dok će u nedjelju 17. rujna u 19 sati biti održana glagoljaška misa na Gradini.

Arhivska fotografija (Foto: Rudinapress)

Od srijede, 20. rujna sve do četvrtka 28. rujna vrijedno je najaviti brojne radionice, koncerte klasičnog, zabavnog i sakralnog karaktera, ali i brojna predavanja s projekcijama u Narodnoj knjižnici i čitaonici Murter.

Petak, (29. rujan), subota, (30. rujan) kao i nedjelja (01. listopad) uistinu su prepuni događanja. Od procesije, Svete Mise, svečane sjednice, marende, etnološkog programa, promenadnog nastupa, izložbe fotografija, regate i plovidbe, posjetitelji će zasigurno moći odabrati događanje koje su voljni i željni posjetiti.

Dani latinskog idra, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress)

Budnicom u 9.30 sati, točnije promenadnim koncertom KUD-a Hartić iz Tisnog započet će veliki dan za Murterine. 01. listopada, osim što će biti održana već tradicionalno 20. regata Latinsko idro u Murteru, u 10 sati očekuje se postrojavanje posada uz pozdravni govor predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović. Sama regata održat će se već tradicionalno s početkom u 15 sati.

Provjerite točne datume i satnice događanja na plakatu u nastavku: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here