NAJAVA Od Pirovca do Murtera brojna događanja

0
2770
Pirovac, ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Organizatori u Pirovcu, Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru za večeras najavljuju događanja čije rasporede donosimo u nastavku. Provjerite satnice.

Lijepo i ugodno predvečerje posjetitelji Pirovca, ali i mještani koji su zainteresirani mogu svakako provesti danas u masliniku. Naime, u organizaciji Turističke zajednice Pirovac i Udruge maslinara i uljara “Uljanica” Pirovac, za danas je organiziran Piknik u masliniku. Polazak je autobusom ispred Turističke zajednice Pirovac u 17 sati, a vrijedno je kazati kako je ulaz gratis. Posjetitelji će imati prilike okusiti i degustirati kvalitetno maslinovo ulje, proizvode od maslina, kao i kušati srdele s roštilja, domaće vino i slastice.

Mimohod sjećanja na 12 vatrogasaca JVP Šibenik te DVD-a Vodice i Tisno koji su 30. kolovoza 2007. godine smrtno stradali na otoku Kornatu bit će večeras održan u Tisnom. Očekuju se vatrogasni zapovjednici i nekoliko stotina vatrogasaca iz čitave Hrvatske koji će zajedno s obiteljima stradalih, prijateljima i sumještanima u mimohodu proći od vatrogasnog doma Tisno do župne crkve sv. Duha. Pod spomen-pločom na vatrogasnom domu, pod spomen-križem i pred grobovima Ivice Crvelina, Ante Crvelina, Marka Stančića, Tomislava Crvelina i Josipa Lučića bit će položeno cvijeće i zapaljene svijeće. Mimohod počinje u 18 sati.

Mimohod sjećanja, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Jezerima je večeras pak na rasporedu sportska večer, nastavlja se naime noćni malonogometni turnir. Od 20 sati znanja i vještine na nogometnom terenu pokazat će ekipa Fortuna Drage u kombinaciji s Galerija JD, u 20.50 sati na rasporedu je utakmica MNK Murter – MNK Benkovac, dok je posljednja, večeras, u 21.40. Igraju Kutentat – DVD Perković, i Stella Maris – MNK Pirovac. Dok će Jezerani i njihovi gosti uživati u sportskoj večeri, Betinjani i njihovi gosti zabavit će se na još jednoj ljetnoj manifestaciji – Ljetne večeri u Betini. U organizaciji ovdašnjeg TZ-a, ispred crkve sv. Frane koncert će publici podariti klapa Sebenico. Početak koncerta u Betini je u 21 sat. U Murteru pak, večeras s početkom u 20 sati na ovdašnjoj Rudini promenadu zakazuje klapa Levera u organizaciji Turističke zajednice Murter-Kornati, dok je od 20.30 sati na rasporedu predstava u Kino sali Žut. Kazalište “Virko” donosi Jade mladog tajkuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here