Otočki košarkaši dostojno obilježili 10. godišnjicu kornatske tragedije

0
1806
Memorijalni košarkaški turnir (Foto: Rudinapress)

Sportska dvorana u Tisnome večeras je bila mjesto održavanja još jednog memorijalnog sportskog događaja u spomen na kornatske vatrogasce.

Nakon malonogometnog memorijalnog turnira koji je bio održan u srijedu, danas su i otočki košarkaši u suradnji s tišnjanskim vatrogascima i Općinom Tisno odali počast svojim prerano preminulim prijateljima i bivšim suigračima. Na terenu su najprije mlade snage košarkaškog kluba “Otok” odigrale međusobnu utakmicu. U lijepoj utakmici koja je izmamila i aplauze publike, slavila je ekipa “Žutih” rezultatom 37:26, iako su i “Plavi” ostavili sjajan dojam.

Mlade košarkaške snage i trener Igor Stegić (Foto: Rudinapress)

Nakon mlađih snaga, na teren su stupili ‘seniori’, koji su bili podijeljeni u ekipe “Bijeli” i “Plavi”. Nakon što su “Plavi” veći dio utakmice bili u vodstvu, pred kraj je došlo do opuštanja i “Bijeli” su preokrenuli, ali, pogotkom sa zvukom sirene, slavili su ipak “Plavi” rezultatom 77:76.

Između utakmica košarkaši su preko terena rastegli transparent s porukom ‘Neka svijetli nebo hrvatsko za hrabro srce kornatsko’, stoga, vrijedno je kazati kako je važniji od rezultata bio upravo povod okupljanja košarkaša, čime je i susret završio u obostrano dobrom raspoloženju.

Spomenimo, nagradu za najboljeg igrača seniorskog susreta dobio je Toni Klarin, a pehar za pobjedničku ekipu podigao je Marko Klarin. Pehare je svečano uručio predstavnik DVD-a Tisno, Tome Belakušić.

Obilježavanje 10. obljetnice kornatske tragedije nastavlja se u utorak, 29. kolovoza svečanim Mimohodom s početkom u 18 sati ispred DVD-a Tisno. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here