MNK Jezera osvojio turnir povodom 10. obljetnice kornatske tragedije

0
1884
Nogometaši se prisjećaju svojih stradalih kolega iz vatrogasnih postrojbi (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Memorijalnim malonogometnim turnirom u sportskoj dvorani OŠ Vjekoslava Kaleba u Tisnom sinoć je započo program obilježavanja 10. obljetnice kornatske tragedije.

Na parketu sportske dvorane snage su odmjerili MNK Crnica iz Šibenika, MNK Kurenat iz Murtera, MNK Jezera iz Jezera i MNK Rudina iz Tisnog. Pobjednici turnira su MNK Jezera, koji su u finalnoj utakmici porazili Tišnjane sa 7 prema 2. No, sportsko nadmetanje nije bilo najvažnji dio ovog događa, već samo prigoda da se nogometaši i vatrogasci prisjete svojih prijatelja stradalih 30. kolovoza 2007. godine u tragičnoj gasilačkoj ekspediciji na Kornatu. Pred početak turnira pod središnjim križem kod crkve sv. Duha u Tisnom položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a između utakmica nogometaši su preko terena rastegli transparent s porukom ‘Neka svijetli nebo hrvatsko za hrabro srce kornatsko’.

Rezultati:

Rudina – Kurenat 3:2

Jezera – Crnica 3:4,

Kurenat – Jezera 2:7

Kurenat – Crnica 3:4

Obilježavanje 10. obljetnice kornatske tragedije nastavlja memorijalnim košarkaškim susretom starih i mladih koji će se održati u sportskoj dvorani OŠ Vjekoslava Kaleba u Tisnom u petak, 25. kolovoza s početkom u 18 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here