Tisno plaća sve knjige za sve osnovce

0
1631
Ilustracija (Foto: Općina Tisno)

Roditelji osnovnoškolaca s područja Općine Tisno ove godine neće trošiti na školske udžbenike – odlukom načelnika Ivana Klarina Općina će ove godine roditeljima refundirati cjelokupan trošak.

Za dobiti povrat novca trebat će popuniti zahtjev te uz račune priložiti i kopiju osobne iskaznice roditelja/skrbnika. Pretprošle godine Općina Tisno refundirala je polovicu troška za udžbenike, lani 70 posto, a ove godine je odlučeno da se pokrije cijeli iznos.

– Obitelji sa školskom djecom na početku školske godine imaju niz troškova koji predstavljaju udar na njihove kućne proračune, a Općina Tisno im na ovaj način želi to olakšati barem u dijelu koji se tiče nabave udžbenika. Ovim ulaganjem u odgoj i obrazovanje ujedno pokazujemo da su ovdje djeca i mladost prioritet  – rekao nam je načelnik Ivan Klarin.

Do novca za plaćanje cjelokupnog iznosa troška za nabavu udžbenika se došlo preraspodjelom postojećih sredstava unutar ovogodišnjeg općinskog proračuna. Knjige za svu djecu Općinu će koštati oko 200.000 kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here