Raport iz The Gardena i Barbarella’sa – ovaj party baš ništa ne može pokvariti

0
3541
Barbarella's (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Sezona festivala elektronske glazbe u The Garden Resortu u Tisnom i klubu Barbarella’s na Prosici polako se bliži kraju. Noćas smo posjetili Lost Disco festival i uvjerili se da atmosferu ne ometaju ni vjetar ni kiša, pa čak ni gaf poput nedolaska jedne od najvećih najavljenih zvijezda. 

Točno tako. Zbog problema s letom Tom Findlay sinoć nije nastupao u noćnom klubu Barbarella’s. No, dobre glazbe nije manjkalo. Ne samo da atmosferu u Barbarella’su noćas nije moglo pokvariti loše vrijeme, nego je sa svakom kapi kiše i zapuhom bure ona bila sve bliže usijanju. 

The Lost Disco u Barbarella’su (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

DJ Kiwi i Horse Meat Disco su svojim trosatnim setovima disco, funk i soul glazbe okupljene držali na nogama do ranih jutarnjih sati. Da, kiša je ih je dobro smočila, ali još vjetar ih je brzo osušio. Pljusak je dočekan ushićenjem plesne mase. Noćas smo se uvjerili kako u The Garden Resortu i klubu Barbarella’s ne plešu samo Škoti kojima izvorno pripada The Lost Disco. Ima tu dosta Talijana, Nijemaca i drugih Europljana, Zagrepčana, Zadrana, Šibenčana, ljudi s otoka… Škoti su ipak većina te smo stekli dojam da na ovom terenu oni sve ostale dočekuju kao domaćini.

Mlade Škotkinje u The Garden Resortu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Posebno su srdačni prema ‘domorocima’. – Oooou! Vi ste iz Tisnog!? S Murtera? Blago vam se. Ovo je doista raj na zemlji – gotovo refleksno odgovaraju Škoti pri upoznavanju.

S komplimentima prema nacionalnoj i lokalnoj kulturi, gostoprimstvu, krajobrazima i klimi ne prestaju, a svi su toliko otvoreni, pristojni, prijateljski raspoloženi i u svakom pogledu korektni, bez obzira s kim razgovaraju, sa ženama ili muškarcima, mlađima ili starijima… da se može činiti da se radi tek o načinu ophođenja.

Ne može nam vjetar ništa, ni oluja niti kiša (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Kako god, Lost Disco je doživio svoj prvi veliki uspjeh u The Garden Resortu kao pozornica jednog od najpopularnijeg škotskog festivala Eden te je doveo neka od najpoznatijih imena elektronske scene poput Groove Armade (Tom Findlay), Jazzanove, Norman Jay, Maribou State, Awesome Tapes From Africa, Horse Meat Disca, i imena kao što su The Skints, Ghetto Funk Allstars, Eva Lazarus Soundsystem i još mnogi drugi.

Zadnja noć Lost Disca pada večeras i kao takva se u cijelosti održava u The Garden Resortu do ranih jutarnjih sati. Svi koji se nađu na festivalu imati će priliku poslušati svirku poznatog DJ-a Normana Jaya ili uživati u dj setu Maribou Statea.

A kako je izgledalo noćas u The Garden Resortu i Barbarella’su, pogledajte u fotogaleriji:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here