Što su Dodiri i tragovi? Provjerite u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima

0
3070
Otvorenje izložbe Dodiri i tragovi u Baganelovici (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Dodiri i tragovi naziv je skupne izložbe mladih autora otoka Murtera koja je sinoć svečano otvorena u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima. Spomenutu izložbu možete razgledati do 15. rujna.

U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, sinoć je u Jezerima, točnije u Baganelovici otvorena izložba mladih autora otoka Murtera. Dodire i tragove posjetiteljima su kroz svoja djela iznijeli autori Ana Troskot, Josip Juraga i Jelena Ćurić.

Troskot za sebe kaže kako ju je potraga za poslom koji joj se sviđa i koji je upotpunjuje dovela do toga da je pronašla sebe tamo gdje je “doma” i gdje se najbolje osjeća. Njezine slike, skulpture i rukotvorine postale su joj utočište od dnevnih obaveza. Sinoć je pred posjetitelje u Baganelovici iznijela skulpture murterske tematike koji su fascinirali iste, dok osim spomenutog još radi i slike, akvarel, gvaš tehniku, portrete i slično. Svi njeni motivi su vezani baš za Murter i murterskog čovjeka.

Smokve, mecanje (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Josip Juraga sinoć nažalost nije mogao prisustvovati otvorenju izložbe, no posjetitelji su bili oduševljeni njegovom pričom koju je ispričala ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, Silvija Ćurić.

– Josip je mlad momak, no bez obzira na njegove godine, on se još od osnovnoškolskih dana bavi umjetnošću. Bio je sklon crtanju od malih nogu, te neki njegovi radovi iz tog područja privlače pažnju i dan danas. Može se slobodno istaknuti i jedrenjak koji krasi zid osnovne škole Murterski škoji – pojašnjava Ćurić.

Juraga se najviše posvećuje pejzažu, ali kako je poznato za njega se nikad ne zna kuda će ga ruka odvesti.

Radovi Josipa Jurage (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Unatrag tri godine stanovnica otoka Murtera, Jelena Ćurić, diplomirani konzervator-restaurator, sinoć je pred posjetitelje Baganelovice iznijela slike zanimljivih motiva, i tragova. Jelena je zanimljiva u ovom postavu jer ona jedina zapravo ima veze s likovnom akademijom, a ono što slika odraz je njezinih osjećanja.

Na sinoćnjem otvorenju izložbe u Baganelovici glazbeni začin dao je i Viktor Hodak na violončelu. Izložbu naziva Dodiri i tragovi možete pogledati svaki dan od 19 do 23 sata, do 15. rujna u Kulturno pastoralnom centru Baganelovica u Jezerima.

Djelić atmosfere sa sinoćnjeg otvorenja donosimo u fotogaleriji: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here