NAJAVA Kako započeti tjedan? Na koju lokaciju večeras poći?

0
2200
Noćni život Betina, ilustracija (Foto: Rudinapress)

Ponedjeljak na našem području donosi kulturno-zabavne manifestacije koje su pripremili organizatori u Pirovcu, Tisnom, Betini i Murteru. Provjerite raspored za 14. kolovoz u nastavku.

U Pirovcu je večeras od 20 sati na rasporedu posljednji dan Dalmatia Film Festivala. Projekcija u kino dvorani za djecu naslova Hrabri mališan počinje u 20 sati, dok se od 21 sat ostale projekcije ‘sele’ na Trg Rudina. Nakon odgledanih promotivnih filmova “Rogoznica – The Heart of Dalmatia”, “Polar Night Magic”, “Live a Day in Alcacer“, i “Watchtower of Turkey” u 21.20 sati posjetiteljima će biti prikazan kratki igrani film “Rougarou“. U 21.35 sati na rasporedu je dokumentarni film naziva “Hudo vreme” uz predstavljanje i uvodnu riječ autorice istog. Za kraj ovogodišnjeg Dalmatia Film Festivala u Pirovcu bit će prikazan dugometražni igrani film “Kapetan fantastični (Captain Fantastic)” s početkom u 22.05 sati.

Turistička zajednica Tisno ovog ponedjeljka najavljuje Evergreen večer na Trgu kod crkve sv. Roka u Tisnom. Divne glazbene minute publici će pokloniti već dobro znani Nera Gojanović i Vladimir Garić. Početak je u 21 sat. Osim glazbene večeri za Tišnjane i njihove goste u organizaciji tamošnjeg TZ-a, Narodna knjižnica i čitaonica Tisno pak organizira Likovnu radionicu za najmlađe, naziva Trkuljaste ribice, koju će voditi akademska slikarica Dominique Jurić, a početak je u 20 sati u atriju palače Katunarić.

Betina, Betinjani i njihovi gosti od 19 sati slobodno mogu poći u šetnju, jer će na Mulu ponovno biti izloženi lokalni proizvodi. Riječ je naime, o još jednom u Betini iznimno dobro posjećenom Sajmu lokalnih proizvoda. Osim događanja na Mulu u organizaciji betinskog TZ-a, Muzej betinske drvene brodogradnje večeras započinje manifestaciju Dani male drvene brodogradnje. U 20 sati na rasporedu je otvorenje izložbe minijatura i maketa uz predavanje “Otok” Nenada Bojmića, dok će od 21 sat biti održana Prezentacija gradnje laminirane gajete Brodogradilišta Betina koju će voditi Joško Radić.

U Murteru večeras pred publiku stupa klapa Mela. Mela će svoj koncert održati na predivnoj lokaciji u crkvi sv. Roko u Murteru s početkom u 20.30 sati. Koncert je u organizaciji Turističke zajednice Murter-Kornati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here