Održan 10. Memorijalni vaterpolo turnir ‘Tomislav Crvelin’

0
2918
10. Memorijalni vaterpolo turnir 'Tomislav Crvelin' (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Danas je u Tisnom održan ‘Tomislavov jubilarni memorijal’, točnije 10. Memorijalni vaterpolo turnir ‘Tomislav Crvelin’. Turnir se već desetu godinu zaredom igra u spomen na Tomislava Crvelina, tragično preminulog kapetana vaterpolista VK Tisno, jednog od stradalih vatrogasaca na otoku Kornatu 2007. godine. Na današnjem, desetom, jubilarnom memorijalu snage su odmjerile četiri vaterpolo ekipe, iz Vodica, Biograda, Splita kao i domaćini iz Tisnog.

U sklopu obilježavanja već desete obljetnice Kornatske tragedije danas je u Tisnom održan 10. Memorijalni vaterpolo turnir koji je započeo u prijepodnevnim satima polaganjem vijenaca na mjesnom groblju u Tisnom, dok je sportski dio Memorijala održan na plivalištu na Ratu. Na ovogodišnjem turniru nastupili su vaterpolisti VK Tisno, VK Vodice, VK Albamaris Biograd, kao i veterani POŠK-a VVK Magla Split.

U poslijepodnevnim satima prigodnim govorom donačelnik Općine Tisno, Miljenko Meštrov svečano je otvorio turnir, a prisutnima su se obratili i Ivan Henjak u ime organizatora VK Tisno, kao i predsjednik VK Tisno Marko Leković prisjećajući se Crvelinovog dugogodišnjeg predanog rada u vaterpolu.

Ivan Henjak, Miljenko Meštrov, Marko Leković (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

– Siguran sam da će turnir ostati tradicionalan jer je Tomislav to zaslužio, bila mi je čast s njime trenirati, odličan sportaš i još veći čovjek – s ponosom se prisjetio Marko Leković.

Pobjednici ovogodišnjeg turnira su domaćini VK Tisno koji su u finalu bili bolji od susjeda, vaterpolista iz Vodica. Treće mjesto osvojili su veterani iz Splita, VVK Magla Split, dok je četvrto pak pripalo vaterpolistima VK Albamaris iz Biograda.

Svim ekipama podijeljeni su pehari kao uspomena na sudjelovanje u ovom turniru, te je nastavljeno zajedničko druženje uz ‘iće i piće’.

Pehari za 1., 2., 3., i 4. mjesto (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here