NAJAVA Subota je! Gdje poći večeras?

0
2058
Tisno, noćni đir, ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Vikend na našem području donosi pregršt zanimljivih manifestacija. Od Pirovca do Murtera posjetitelje očekuju sportska, kulturna i zabavna događanja. Pogledajte raspored.

Pirovac za večeras zakazuje svečano otvorenje Dalmatia Film Festivala. Festivalski program u Pirovcu će trajati tri dana. Filmske projekcije domaćih i internacionalnih filmskih ostvarenja u centru mjesta za vrijeme najveće turističke posjećenosti, zasigurno će privući širok raspon domaće i strane publike. Tijekom tri dana Dalmatia film festivala u Pirovcu, prikazat će se dugometražni igrani i dokumentarni filmovi i specijalni program najatraktivnijih promotivnih turističkih filmova nagrađenih na velikim svjetskim festivalima.
U 20 sati u Kino dvorani Pirovac DFF donosi program za djecu. Na rasporedu je Mali princ (dugometražni animirani film). U 21 sat uz uvodnu riječ bit će održano svečano otvorenje festivala u centru mjesta, dok će od 21.10 sati biti prikazani promotivni filmovi “Novalja – Eternal beauty on the Island of Pag”, kao i “Turkey: Home of Turquoise”, “Upper Austria – An Incredible Journey”. S početkom u 21.25 sati na rasporedu je Predstavljanje festivala “Prvi kadar”, partnera DFF 2017., a u 21.30 sati bit će prikazan kratki igrani film “Scrabble”. 21.40 sati također će biti prikazan kratki igrani film “Love at first sight”, zatim u 21.55 sati “Portrait of a wind-up maker”, 22 sata “Mischa” , 22.15 sati “Zvir”, dok se u 22.30 sati očekuje Dugometražni igrani film: “Sve ili ništa (Hell or High Water)”.

Pirovac iz zraka (Foto: Općina Pirovac)

Organizatori u Kašiću najavljuju već tradicionalnu 12. Kašićku Feštu. Mjesni odbor Kašić za večeras priprema jela s roštilja, kuhani fažol, lovački lonac kao i sva pića po 10 kuna. Osim ‘ića i pića’ u Kašiću, mještani nude i tombolu sa zanimljivim i bogatim nagradama, ali i dobru, zabavnu i opuštenu večer uz legendarnog Marijana Bana i Diktatore. Početak fešte u Kašiću je u 21 sat.

(Foto: Facebook)

U Tisnom je večeras na rasporedu Tisno Blues festival koji će se održati dvije večeri za redom, 12. i 13. kolovoza na plaži u Villi. Prve večeri nastupa Harpoon Blues Band iz Splita. Predvođeni Predragom Lovrinčevićem Lovrom u predivnom ambijentu plaže u Vili, Harpoon obećavaju izniman glazbeni doživljaj, večer bluesa, ali i blues-rocka, rhythm’n’bluesa, Chicago i West Coast blues stilova. The Beach Blues Festival u Tisnom organiziraju Turistička zajednica Općine Tisno i Beach bar Loca Villa. Ulaz je, naravno, besplatan.

Danas je u Tisnom na rasporedu i Memorijalni vaterpolo turnir, koji je započeo u prijepodnevnim satima polaganjem vijenaca na tamošnjem mjesnom groblju. Naime, Vaterpolo klub Tisno ove godine organizira jubilarno deseto izdanje Memorijalnog turnira ‘Tomislav Crvelin’, u spomen na svog tragično preminulog kapetana i na ostale tišnjanske vatrogasce stradale u kornatskoj tragediji. Na plivalištu na ratu nastupit će domaćini VK Tisno, VK Vodice, VK Albamaris iz Biograda te veterani POŠK-a (VVK Magla). Utakmice su započele od 11.30 sati, a igrat će se do 17 sati kada je planirano svečano otvaranje turnira. Od 17.30 sati do 19.30 sati igrat će se finalne utakmice, nakon kojih će svečano biti uručeni pehari.

U Betini je točno u podne krenula Regata u klasi Laser i Optimist 4.7, a organizatori najavljuju još niz događanja tijekom današnjeg dana. Naime, u 19 sati na Trgu na moru u Betini bit će održan prikaz pripreme broda za plovidbu u kojem će sudjelovati djeca Jedriličarskog kluba Žal, dok je također na Trgu na moru u 20.30 sati planirana predstava za djecu naziva Eko jeka i čarobna planeta.

Betinska regata – Foto: JK Žal

Murter Music Street večeras je kao i svake subote u ljetnoj sezoni na rasporedu u Murteru. Murterine i njihove goste zabavljat će The Living Room. Ulica Butina s početkom u 22 sata i večeras će s obje strane biti zatvorena za promet. Nema pješaka, i ove subote umjesto njih tu će biti samo plesači.

Murter Music Street (Foto: Igor Turčinov Stijić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here