NAJAVA U Pirovcu kušanje maslina, u Tisnom utrke magaraca, u Murteru pjevaju Pučki pivači i Ultima

0
2003
Ilustracija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Bližimo se vikendu, ali i sredini kolovoza. Kulturno-zabavne ljetne manifestacije na našem području ne jenjavaju. Organizatori u Pirovcu, Tisnom kao i Murteru najavljuju večeri s bogatim događanjima, pogledajte raspored.

U središtu Pirovca s početkom u 21 sat na rasporedu je Večer maslina i maslinovog ulja, u organizaciji Udruge maslinara i uljara Uljanica Pirovac. Posjetitelji ovog događanja imat će priliku kušati maslinovo ulje, pečene masline, zelene masline, inćune u maslinovom ulju, sir u ulju, kruh s maslinama i maslinovim uljem, liker od crnih maslina, čaj od maslinovog lišća, a i uživati u mirisima sapuna s maslinovim uljem. Povodom ovog događanja, bit će izložene i slike s motivima masline. .

Arhivska fotografija, Uljanica (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na glavnom Trgu Rudina u Tisnom večeras se održava dvanaesta po redu Međunarodna trka tovarov. Za 20 sati zakazan je defile 12 reprezentacija koje su se kvalificirale za utrku, a start prve utrke je u 21 sat. U 21.45 sati je druga kvalifikacijska utrka, a u 22.30 sati je finalna. U 23 sata bit će proglašeni pobjednici i vatromet, a nakon toga slijedi koncert Željka Bebeka s bendom. Utrka se održava u organizaciji Udruge ‘Tišnjanski tovar’, Općine Tisno i Turističke zajednice Općine Tisno.

Rajka, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

U Tisnom je za večeras na rasporedu još jedno događanje. No kako nam javljaju organizatori, Narodna knjižnica i čitaonica Tisno, večerašnja Likovna radionica za djecu koja je trebala biti održana za one najmlađe, je odgođena zbog Međunarodne trke tovarov. O novom terminu bit ćete naknadno obaviješteni.

U Murteru su večeras na rasporedu dva glazbena događaja. U crkvi sv. Mihovila koncert će održati Pučki pivači s početkom u 20.30 sati, dok će na Trgu Rudina glazbena večer početi u 21 sat. Posjetitelje Murtera zabavljat će Ultima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here