Klarin o odgodi poreza na nekretnine – traži odgovornost za bačen novac

0
2294
Premijer Andrej Plenković (Foto: Rudinapress/H. Pavić

Povodom odluke premijera Andreja Plenkovića o odgodi uvođenja poreza na nekretnine priopćenjem za medije istupio je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Obzirom na najavu predsjednika Vlade RH gospodina Andreja Plenkovića o odgodi uvođenja poreza na nekretnine, Općina Tisno pokrenuti će postupak protiv Ministarstva financija RH i tražiti naknadu štete tj. refundaciju do sada utrošenih sredstava za ustrojavanje sustava i evidencija potrebnih za uvođenje poreza na nekretnine.

Iako sam od početka bio jedan od najvećih kritičara uvođenja poreza na nekretnine, Općina Tisno je prema uputama Ministarstva financija RH na vrijeme počela sa pripremama, te uložila znatna financijska sredstva u nove programe, edukaciju službenika te prikupljanje podataka.

Trošak koji je do sada nastao zbog političkog amaterizma i ovakvog postupanja prema jedinicama lokalne samouprave u RH od strane predsjednika Vlade RH Plenkovića i ministra financija Marića,  značajan je za proračun Općine Tisno, smatramo da je to novac poreznih obveznika koji je doslovno „bačen u vjetar“,  te za to netko mora snositi odgovornost –poručuje načelnik Klarin. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here