NAJAVA Večeras predstave u Pirovcu i Murteru, u Tisnom dječja radionica

0
2112
Tisno, ilustracija (Foto: Rudinapress)

Kraj srpnja na našem području obilježit će predstave i dječja edukativna radionica. Nakon brojnih fešta i zabavno-glazbenih večeri koje su se nizale proteklog tjedna jedna za drugom, večeras je na rasporedu kulturno-edukativni program, kojemu će se osobito veseliti Pirovčani, Tišnjani, Murterini kao i njihovi gosti.

U Pirovcu je večeras na rasporedu predstava za djecu pod nazivom Snjeguljica. Tko ne zna Snjeguljicu? Prelijepu djevojku koju zla maćeha progna i naredi njezinu smrt? Tražeći nov i siguran dom, Snjeguljica će večeras navratiti i u Kino dvoranu u Pirovac. Jednom davno, u dalekoj i nepoznatoj zemlji živjeli su kralj i kraljica. Kada im se rodila kći, lica bijela poput snijega, kose crne kao ugalj, a usana crvenih kao kapljice krvi, nazvali su ju Snjeguljica. Nažalost, majka joj ubrzo umre a na dvor stigne zla Kraljica. Jednog dana Ogledalo kaže Kraljici da je Snjeguljičina ljepota zasjenila njenu, a ona naredi lovcu da mladu djevojku odvede duboko u šumu i tamo ju ubije. Dobri lovac joj se smiluje i pusti uz obećanje da se nikada više ne pojavi u dvorcu. Uplašena Snjeguljica lutajući šumom naleti na malu kuću, s malim stolom i malim tanjurima, malim krevetima. Napokon osjeti mrvicu sigurnosti pa odluči ostati samo da malo odmori… Što se dalje dogodilo i kako zvuči kraj ove priče pogledajte večeras u Pirovcu u predstavi o dobroti, zloći i istinskoj ljepoti. Snjeguljicu će izvesti Glumačka družina iz Pirovca u tamošnjoj kino dvorani, a početak je u 20 sati.

Snjeguljica, ilustracija (Foto: Facebook)

U atriju palače Katunarić večeras se nastavlja edukativna dječja radionica naziva Krilata bića ne strepite. Jučer započeta edukativno, kreativna radionica u Tisnom zainteresirala je kako najmlađe polaznike tako i njihove roditelje pa čak i bake i djedove. Atrij palače Katunarić večeras s početkom u 20 sati ponovno će biti pun dječjeg smijeha, ali isto tako ispunjen kako maštom tako i čarobnim trenucima. Voditeljice spomenute radionice, ujedno i autorice su Manuela Srdarev i Sanja M. Vukman.

Edukativna dječja radionica sinoć u atriju palače Katunarić (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

U Murteru je večeras na rasporedu predstava pod nazivom Moja nuklearna ljubav koja je koprodukcijski projekt Teatra Rugantino, Kotar teatra i Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, u suradnji s Muzejom prekinutih veza. Nastala je na temelju iskaza napisanih na internetskom forumu, u sklopu teme o vezama iz prošlosti, u kojima je grčevita želja za održanjem ljubavnog odnosa povlačila često grotesknu neravnopravnost među partnerima. Mahom mladenačke priče, ispisane originalnim i književnim uzusima neopterećenim stilom, smiješne su i jezive u isto vrijeme. Daju uvijek drugačiji odgovor na pitanje: koliko se može nisko pasti u potrazi za ljubavlju? Pod redateljskom palicom Olje Lozice, glume Fiilip Vidović, Sanja Milardović, Petar Cvirn, Lada Bonacci. Spomenuta predstava počinje u 21 sat u atriju školske dvorane u Murteru, a ulaz se naplaćuje 40 kuna.

Vecerašnji murterski ljetni program ima i nastavak – na središnjoj pozornici na trgu Rudina s početkom u 21 sat nastupa Ansambl Dalmatino. Nakon Dalmatina, također na Rudini, ali ispred Corretta, koncert će upriličiti Trio Bagatin.
Moja nuklearna ljubav (Foto: Facebook)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here