NAJAVA Subota vrvi događanjima na našem području: Gdje poći večeras?

0
4958
Pirovac, ilustracija (Foto: Rudinapress)

Kako rastu temperature, tako rastu, žare i pale manifestacije kulturno-sportsko-zabavno-edukativnog tipa na našem području. Donosimo raspored za subotu, 29. srpanj. Pogledajte što su sve pripremili organizatori u Pirovcu, Tisnom, Jezerima, Betini i Murteru.

Pirovac za večeras priprema zanimljivo i atraktivno događanje. Naime, u centru Pirovca, točnije na centralnom parkingu održat će se tradicionalna Utrka tovara. Utrka tovara inače je manifestacija koja se već dugi niz godina, uz kraće prekide, organizira u samom centru Pirovca u organizaciji Udruge “Dalmatinski tovar”, a uz pomoć Općine Pirovac i Turističke zajednice Pirovac. Utrka počinje u 20 sati. Uz vesele i rastrčane tovare posjetitelje će zabavljati Alen Nižetić u glazbeno-zabavnom djelu programa, a planiran je i vatromet.

Utrka tovara u Pirovcu (Foto: TZ Pirovac)

Tisno, Tišnjani i njihovi gosti večeras imaju prilike posjetiti ljetne manifestacije na dvije lokacije. U organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Tisno na rasporedu je Večer šansone. Publiku i posjetitelje u atriju palače Katunarić zabavljat će poznati pjevač, skladatelj i književnik iz Rijeke – Srđan Depolo. Depolo će se Tišnjanskoj publici predstaviti programom svjetske glazbene baštine, ali i svojim autorskim pjesmama. Početak večeri šansone je u 21 sat.

Srđan Depolo (Foto: Facebook)

U organizaciji Turističke zajednice Tisno na Tišnjanskoj Rudini održat će se Slovenska eno/gastro večer. Nakon sinoć održane takve večeri u Murteru, večeras s početkom u 21.30 sati Tisno i Tišnjani pjevat će slovenski. Slovenci će na tišnjanskoj Rudini spremati svoje specijalitete, a dijelit će posjetiteljima i vrhunska slovenska vina na degustaciju. Večer će dodatno začiniti nastup grupe Adonis.

Grupa Adonis (Foto: Facebook)

U Jezerima, ispred Kulturno pastoralnog centra Baganelovica s početkom u 20.30 sati na rasporedu je radionica koja temom prati postav izložbe “Vasko Lipovac”. Na spomenutoj radionici djeca će pod vodstvom Dominique Jurić izrađivati vitraje od papira. Vrijedno je spomenuti kako su materijali za radionicu osigurani od strane organizatora.


Betina će pak večeras, prema našem skromnom mišljenju vrvjeti posjetiteljima. Na štandovima koji će od 19 sati biti smješteni na Mulu započet će još jedan Sajam lokalnih proizvoda. Prošli takav sajam izazvao je brojne pozitivne reakcije kako domaćih tako i turista, stoga ne treba puno misliti kako večerašnji neće proći ništa lošije, tim više što sada ima još više posjetitelja u Betini.

Sajam u Betini na Mulu, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress)

Murter priprema još jednu u nizu “špicu”. Murter Music Street i ove subote donosi vrhunsku live svirku u centar Murtera. Publiku će večeras rasplesati Zaratino bend u Ulici Butina s početkom u 22 sata. Ovo je ujedno i posljednja “špica” u srpnju, no događaji ovakvog tipa nastavljaju se i kroz kolovoz. Podsjetimo, Murter Music Street ide dalje i tijekom kolovoza, a prvu subotu svirku ima grupa Full gas. Fešta u Butini nastavlja se i 5. kolovoza na Dan domovinske zahvalnosti, a za dobru atmosferu brinu se DJ Bake Junior i Boris Plazibat na saksofonu. Šibenski bend The living room sviraju u Murteru 12. kolovoza, a predzadnju subotu u kolovozu binu preuzima Ivan Stapić i njegov bend. Murter Music Street zaključit će svirka benda Vindon Havin 26. kolovoza.

Atmosfera Murter Music Streeta (Foto: Igor Turčinov)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here