FOTO U Betini je svaku večer subota

0
2330
Meritas na betinskom Trgu na moru (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Večer na betinskom Trgu na moru uvijek je doživljaj. Teško je ostati ravnodušan usred takvog ambijenta. Večeri usred brodica koje se lješkare na bonaci okupanoj svjetlom zvijezda u četvrtak je dodatnu vrijednost dao nastup grupe Meritas.

Glazbeni sastav, kojeg su prije dva desetljeća u Zagrebu osnovale pjevačice Anita Valo i Meri Jaman, prošle godine osvojio je diskografsku nagradu Porina u kategoriji najboljeg albuma za djecu, s izdanjem „Mjesto za mene”. Meritas su bili sasvim dovoljan mamac da na cijelom trgu nije bilo slobodnog mjesta, ni na štekatima, na klupama ni na zidićima.

Meritas na betinskom Trgu na Moru (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

No, osim benda za to su zaslužni i zajednički napori svih koji rade u turizmu. Kako kažu u ovdašnjoj Turističkoj zajednici, sezona u Betini nikad nije bila bolja.

– Sezona je počela stvarno odlično. Lipanj nas je iznenadio s čak 30 posto dolazaka i 17 posto noćenja više nego lani, a takav trend se nastavlja i u srpnju. Točne podatke ćemo imati za koji dan. Uz opće trendove, za toliki rast su, naravno, zaslužna kontinuirana ulaganja u Betinu. No, osim u uređenje mjesta tu se ulaže i u sadržaje, tako da smo osmislili i program za posjetitelje koji ima jako dobar odjek. Ne treba zaboraviti ni Muzej betinske drvene brodogradnje i Prezentacijski centar, ni napore svih pojedinaca koji rade u turizmu i mnogim vezanim djelatnostima, koji su zaslužni da možemo gostima ponuditi da kvalitetno provedu svoj odmor u Betini – kaže Ana Mijat, direktorica Turističke zajednice.

Evo i fotogalerije:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here