Tri dana Rudina je oaza bluesa – otvoren 9. Pirovac Blues Festival

0
2872
The Harpoon na Pirovac Blues Festivalu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Blues je u Pirovcu oživio i prodisao punim plućima nakon čak šest godina provedenih u komi – sinoćnjim otvorenjem 9. Pirovac Blues Festivala Rudina započelo je novo doba bluesa, koje traje puna tri dana i nastavlja se dogodine.

Priča o prvom dalmatinskom blues festivalu započela je u Pirovcu davne 2004. godine, kada je ovo mjesto zahvaljujući nekolicini glazbenih entuzijasta osam godina slovio kao mala oaza bluesa. No, 2011. godine više nije bilo dovoljno novca (ili entuzijazma?) i festival je privremeno ugašen, odnosno odgođen za bolja vremena.

The Harpoon na Pirovac Blues Festivalu (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

I ta bolja vremena su došla, kaže jedan od organizatora, Predrag Lovre Lovrinčević.

– Sretan što smo uz pomoć Općine i Turističke zajednice uspjeli vratiti ovu glazbenu priču na mjesto gdje je nastala. Dali su nam malo vjetra u leđa. Čak i više, da napravimo festival na malo višem nivou. Nadamo se da će Pirovac Blues Festival od sada ići bar sto godina bez prekida – rekao nam je Lovre pred početak sinoćnjeg koncerta.

Otvaranje Pirovac Blues Festivala (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Festival je otvorio glazbeni novinar Križevačkog radija Mladen Lončar, autor i voditelj najpopularnijih i najvažnijih emisija o bluesu, najavivši The Harpoon Blues Band iz Splita, s kojim je Predrag Lovre Lovrinčević kao frontman zapalio prepunu Rudinu. Nakon Splićana na pozornicu su se popeli Zagrepčani – BE HA VE – koji su dostojno priveli večer kraju.
Festival bluesa na pirovačkoj Rudini nastavlja se i večeras. S početkom u 21 sat nastupaju Triple Trouble iz Splita i Jeremiah’s iz Filip Jakova! Trećeg dana Pirovac Blues Festivala gosti su na Rudini 44 Blues i In Roots

Bluesa predugo nije bilo na pirovačkoj Rudini, tako da je sinoć publici trebalo dosta vremena da se opusti i raspleše. Zanimljivo, ples je sinoć krenuo s zadnjeg kraja gledališta, dok su prvi redovi koncert, odnosno njegov početak, odslušali sjedeći. No, prvog dana festivala je već pirovačka blues publika dobro razdrmana, tako da večeras sigurno neće nitko sjediti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here