Tomislav Šanić u Uskoj ulici – Želio bih čuti prvi ‘The best from Isola del Morte’

0
3361
Tomislav Šanić - Kasiopeja open air (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nastup Tomislava Šanića s gitarom ili Kasiopeja open air u tišnjanskoj Uskoj ulici u ponedjeljak navečer je bila jedina živa svirka na otoku.

Mladi Šibenčanin čest je gost u Tisnom i Murteru, gdje je na Rudini posljednji put svirao u petak 7. srpnja.

–  U Kasiopeji sam bio nekoliko puta i tijekom prošle zime, a i u staroj Kasiopeji sam bio čest gost. Dolazio sam s bendom Kost i koža, gdje smo nastupali s tišnjanskim bubnjarom Ivicom Crvelinom, ali i u raznim drugim kombinacijama. Česti smo gosti i u Murteru, u Refula, gdje sam već nastupao s bendom Fantom Power i u drugim kombinacijama, a prošli tjedan smo bili i na Rudini… Uvijek rado dolazim na otok. Zasad nemam najavljenih nastupa, ali glazbena kultura je ovdje takva da me publika uvijek dobro primi – kaže Šanić koji se nada da će ovo ljeto imati još koji put imati prilike svirati na otoku.

Tomislav Šanić – Kasiopeja open air (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Osim što svira na Murteru, Tomislav Šanić ujedno aktivno prati ovdašnju glazbenu scenu.

– Navratim na koncerte, a dobio sam i nedavno izdani  ‘The best from Isola del Morte 2′, kompilaciju 12 pjesama otočnih bendova. Dao mi ga je Darko Živković – Žile prigodom proslave u Refulu. Ovdašnja scena je uvijek bila jako živa, ali o tome mlađi malo znaju. Zato bi volio bih čuti i prvi ‘The best from Isola del Morte’ CD, koji je izdan prije skoro 20 godina – kaže Šanić i upućuje molbu onima koji imaju ovaj rijeti CD da mu ga posude na slušanje.

Tomislav Šanić – Kasiopeja open air (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Po ovoj drugoj kompilaciji vidi se da na Murteru vrvi od kvalitetnih muzičara, od izvrsnih glazbenih ideja, zanimljivih tekstova punih otočne razbibrige, ali i pripadajuće kritike društvenih kretanja. Ima tu nekih stvari koje bi produkcijski možda trebalo doraditi, ali jako mi se sviđa. To je taj otočki duh koji postoji na svima našim otocima, bez obzira o kojem se dijelu Jadrana radi – kaže je Šanić.

Za sada nema najavljenih svirki na otoku, a s bendom Fantom Power moći će ga se čuti u petak u Šibeniku na Trgu Štekata (Bono,Giro,Hendrick’s,Castello).

Evo nekoliko fotografija sa samog početka sinoćnjeg Kasiopeja open aira:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here