Održan koncert polaznika “Malog tečaja violončela” u Pirovcu

0
4330
Koncert polaznika "Malog tečaja violončela" u Pirovcu (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Već četvrto ljeto zaredom u Pirovcu se održava “Mali tečaj violončela”, škola ljetnog tipa. Jučer je tako u Pirovcu, točnije u tamošnjoj kino sali publika dva sata slušala kako “violončelo pjeva”.

Naime, desetak polaznika “Malog tečaja violončela” nakon dvanaest dana provedenih u prostorijama Puhačkog orkestra Pirovac, zasigurno ima sjajnije oči, zahvaljujući profesoru Nikoli Ruževiću i profesorici i glazbenoj organizatorici Dobrili Berković – Magdalenić.

Svaki je čovjek jučer u publici zasigurno malo bolje upoznao sebe slušajući Bacha, Vivaldi-a, Cassada, Paganinija i ostale. Srce i ljubav prema glazbi i violončelu na pozornici u Pirovcu ostavili su mladi violončelisti iz Tisnog, Pirovca, Šibenika, Samobora, Zagreba i Varaždina.

Sudionike tečaja kao i publiku na samom početku pozdravio je profesor Nikola Ružević u ime cijele organizacije, zahvaljujući svima koji su pomogli da se “Mali tečaj violončela” održi i ove godine u Pirovcu. Inače, profesor Nikola Ružević eminentni je predavač i hrvatsko/američki violončelist te redovni profesor na University of North Texas, a kako ljeti boravi u svojoj kući u Pirovcu počeo je raditi s mladim violončelistima iz Šibenske regije, ali i šire. Ovogodišnji su polaznici, spomenuli smo osim violončelisti iz Šibensko-kninske županije i mladi talenti iz Samobora, Zagreba i Varaždina.

U šarenilu talenata našlo se desetak polaznika – od gotovo početnika do studenata. Nina Lucia Perina (Tisno), Lovre Tunuković (Šibenik), Vid Urem (Pirovac), Nora Gardijan (Šibenik), Eva Jandrašek (Samobor), Viktor Hodak (Tisno), David Pavlović (Zagreb), Katarina Mileta (Šibenik), Jana Juroš (Zagreb) i Lana Lucija Horvatić (Varaždin) oduševili su prisutnu publiku programom koncerta, a posebno izvedbom i izborom skladbi za koje se uz talent traži i znanje i iskustvo.

Cijeli koncert polaznika “Malog tečaja violončela” na klaviru je pratio Borna Erceg, dok je koncert završio trima skladbama svih polaznika kao jednim ansamblom violončelista pod ravnanjem Manuele Barić.

Pogledajte fotogaleriju: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here