Nova turistička atrakcija na Mulu – Sajam domaćih proizvoda u Betini

0
8585
Sajam domaćih proizvoda u Betini (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Kroz suradnju Turističke zajednice mjesta Betine i LAG-a More 249 na Mulu je ponedjeljak organiziran Sajam domaćih proizvoda na kojem su izlagači iz šire okolice nudili svoje poizvode Betinjanima i njihovim turistima.

– Bavim se ovime već petnaest godina. Prvi put sam u Betini i mogu reći da je bolje nego što sam očekivala – rekla nam je Branka Aralica, vlasnica OPG-a Aralica iz Šibenika koji proizvodi likere i rakije.

Na sajmu se moglo naći zaista mnoštvo raznolikih stvari poput sapuna od ekološki certifiranog ulja, drvenih igračaka za djecu kakve se danas rijetko viđaju, domaćih rakija, simpatičnih drvenih minijatura dalmatinskih “ponistar” te vrhunskih suhomesnatih proizvoda iz Drniša.

Handmade suveniri (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

– Nedavno me na sajmu u Zagrebu pet Korejanki molilo da me slikaju dok ručno režem pršut, na što sam rekao da može za dolar po rezanju. I stvarno su platili dolar da me vide kako režem – ispričao je svoju zagrebačku anegdotu kroz smijeh Šime Mijatović, vlasnik OPG-aa Drniška pršutana Ružić, koji je i u Betini htio zaraditi nešto i na fotografiranju.

Pršutar je htio zaraditi i na pršutu i na fotografiranju. U Betini mu nije upalilo (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Svoje mjesto na sajmu je našla i popularna kozmetika za njegu tijela “Sapunoteka”. Šibenski obrt za proizvodnju sapuna i krema funkcionira već deset godina. Prodaja ide dobro i zadovoljni su što im se dugogodišnju kupci uvijek vraćaju.

Lokalna akcijska grupa “More 249” je udruga koja povezuje lokalne dionike iz javnog, privatnog i civilnog sektora te pomaže male poduzetnike na određenim područjima pri aplikacijama na razne fondove.  Ako je netko iz nekog razloga propustio sajam na Mulu, ne treba brinuti. Ovo je tek prvi od tri predviđena Sajma domaćih proizvoda koji se ovog ljeta održavaju u Betini. Ponovno će biti tu 29. srpnja i 14. kolovoza.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here