Frane Gabre prvak Hrvatske u samcu, najzahtjevnijoj veslačkoj disciplini

0
2899
Frane Gabre (Foto: Rudinapress)

Proteklog vikenda, točnije od 7. do 9. srpnja na Hrvatskom veslačkom prvenstvu održanom u Zagrebu na Jarunu nastupilo je osmero veslača Veslačkog kluba “Dupin” iz Tisnog. Najvrjedniji rezultat ostvario je junior Frane Gabre. U najzahtjevnijoj veslačkoj disciplini Gabre je postao prvak Hrvatske.

Na 27.(74.) Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu na jezeru Jarun nastupilo je osmero veslača Veslačkog kluba “Dupin” iz Tisnog. Kako nam kaže njihov trener, Dražen Babić, uz sportske protivnike veslači su se borili i s velikom sparinom i vrućinom.

Uvjerljivo najvrjedniji rezultat ostvario je junior Frane Gabre koji je svojim pobjedama postao prvak Hrvatske u samcu, najzahtjevnijoj veslačkoj disciplini. Vrijedno je podsjetiti kako je Gabre inače i član juniorske reprezentacije, a ovim rezultatom zasigurno je potvrdio svoj veliki talenat i dokazao da uporan rad donosi vrhunske rezultate.

Frane Gabre (Foto: Rudinapress)

– “Dupini” su u svojoj kratkoj sportskoj povijesti ostvarili sedamnaest naslova prvaka Hrvatske, a ovo je prvi naslov u juniorskom samcu – kaže nam oduševljeno trener Dražen Babić.

Za Veslački klub “Dupin” još su veslali:

Mislav Babić – samac juniora – 6.mjesto, Klara Vendl – samac juniorke B – 6. mjesto, Filip Španja – samac kadeti A – 12. mjesto, Bruno Marača, Roko Čorkalo – dvojac na pariće kadeti A – nisu prošli kvalifikacije, Luka Papeša – samac kadeti A – nije prošao kvalifikacije, Dominik Obratov – samac kadeti B – nije prošao kvalifikacije.

Veslači Veslačkog kluba “Dupin” Tisno (Foto: Rudinapress)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here