Kulturni život u Pirovcu – večeras svečano otvorenje Trga Bezdan

0
6895

S početkom u 20.30 sati, večeras, 9. srpnja u Pirovcu će biti upriličeno svečano otvorenje Trga Bezdan. Do nedavno neatraktivna lokacija postaje mjesto za održavanje tradicionalnih sajmova i manifestacija, ali ujedno i za svakodnevni ugodan boravak mještana i gostiju.

Općina Pirovac i Turistička zajednica za svečano otvorenje najavljuju Večer folklora, na kojoj će nastupiti lokalni KUD Bezdan i klapa Šantarel, kao i druženje uz zakusku.

Osim što je Bezdan sređen u potpunosti kako bi se na njemu mogli održavati sajmovi i manifestacije, i djeca će zasigurno biti oduševljena novim dječjim igralištem koje ih spremno čeka, a tu su i nove klupe i cvijeće. Trg je dakle kompletno uređen, s posebnim naglaskom na bunar Bezdan po kojem je dobio ime.

Trg Bezdan (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Spomenimo, bunar će osim što je centralno mjesto trga u dogledno vrijeme postati i polazišna točka zanimljive turističke ture. Uređenjem Bezdana u Općini Pirovac pokazuju da se ne radi samo na uređenju obale i centra mjesta, već i njihove ‘varoši’.

Podsjetimo, radovi na novouređenom pirovačkom Trgu Bezdan vrijedni su oko milijun kuna, dok je izvođač radova bila tvrtka Sarađen d.o.o..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here