Murtersko lito 2017. – raznovrsnije, bolje i više za nove turističke rekorde

0
6820
Na radnom mjestu - Šime ježina (Foto: Rudinapress/Kate Ježina)

Zabavni i kulturni program Murterskog lita što ga priprema Turistička zajednica zajedno s Općinom Murter-Kornati nikad nije bio ambiciozniji, ni po broju najavljenih događaja ni po njihovoj kvaliteti.

Program je već započeo u velikom stilu, feštom s klapama i Tomislavom Bralićem na otvorenju novouređenog Trga Rudina, te ništa manjom svečanošću otvorenja Zavičajne zbirke Marka Mudronje Repca na kojem je pjevala legendarna Radojka Šverko. Ni u nastavku programa koji je otpočeo s ovako jakim uvodom neće manjkati glazbe, zabavne ni ozbiljne, kulturnih zbivanja, sporta,  gastronomskih evenata…
Direktor murterskog TZ-a Šime Ježina najavljuje više nego zanimljivo ljeto.
– Prije svega vodimo računa o raznovrsnosti našeg programa i zbog naše publike koju čine i domaći ljudi i turisti. Svake godine se potrudimo bolje i kvalitetnje osmisliti program, sa sadržajima koji će biti namijenjein što širem krugu interesa, a neće se previše ponavljati i uvijek će nanovo biti zanimljiv i inspirativan – rekao nam je Ježina.
Program se ne održava samo u centru, na novouređenoj Rudini, već su uključene sve murterske lokacije, poput Starog sela, crkvice Sv. Roka, crkve sv. Mihovila, Stare rive, plaža…

Detalj s Murterske špice 2016. – Vindon Havin (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Igre donje polivere su sportske igre koje smo organizirali zajedno s Jezeranima, a održavaju se u Jezerima i Murteru. Također organiziramo Murtersku noć, koja je mješavina pučke i urbane fešte, tu je i Murterski pir, kao jedna od najljepših naših manifestacija, a na kojoj će ove godine nastupati Petar Dragojević.., izdvaja Šime Ježina neke od sadržaja Murterskog lita 2017.
Turističke statistike na početku sezone također ohrabruju. Trend povećanja turističkog prometa se nastavlja, tako da će ovogodišnji program Murterskog lita, sadržajniji i raskošniji od lanjskog, imati i veću publiku.
Murtersko lito organizira Turistička zajednica Općine Murter-Kornati, a iz svog proračuna ga podupire i Općina, kao i čitav niz partnera iz privatnog sektora.  Svojim radom će u njegovoj organizaciji i ovo ljetu sudjelovati DVD-a Murter-Kornati, Komunalno poduzeće Murtela, Narodna knjižnica i čitaonica Murter, Poljoprivredna zadruga Kornati, KUD Zaokret, udruge Argonauta i Latinsko idra te pojedinci različitih profila, poput nezaobilaznog Vedranka Šikića Balare.

Evo rasporeda događanja u srpnju i kolovozu: 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here