Simfonija okusa u Pirovcu – večeras se održava Glazbarska kužina

0
3615
Prošle je godine pobjedu KUD-u Hartić donio brudet od totana - maestro Dino Obratov (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Večeras s početkom u 18.30 sati Pirovčani pripremaju jednu od svojih najjačih turističkih manifestacija – sedmu po redu Glazbarsku kužinu.

Glazbenici iz puhačkih orkestara sjeverne i srednje Dalmacije, ali i gosti iz unutrašnjosti, će u središtu Pirovca pod vedrim nebom pripremati jela od divljači i ribe, a sve skuhano bit će besplatno podijeljeno navijačima. S obzirom na veliki interes gostiju za ovu manifestaciju, za publiku će se u divovskoj tavi kuhati i pirovačke dagnje. Ove godine prvi put na Glazbenoj kužini održava se i utrka konobara. Start utrke je u 18.45 sati. Zabavu će upotpuniti klapa Godimeti, čiji koncert počinje u 21 sat.

Kuharsko znanje i vještine procjenjivat će ocjenjivački sud, a proglašenje pobjednika očekuje se u 22.30 sati, kada će najboljima biti dodijeljene nagrade. Titulu najboljih kuhara među glazbarima na sedmoj Glazbarskoj kužini brani KUD Hartić iz Tisnog. Prošle godine je njihov brudet od totana, pod ravnanjem maestra Dina Obratova, osvojio najviše ocjene stručnog žirija i publike (POVEZNICA). Na večerašnju zabavu i degustaciju pozvani su svi. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here