NAJAVA Večeras počinje Kulturno ljeto u Baganelovici

0
2127
Otvaranje Baganelovice, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Ovogodišnje Kulturno ljeto u Baganelovici bit će otvoreno danas, 1. srpnja s početkom u 20.30 sati nastupom najmlađih članova KUD-a Koledišće iz Jezera.

Bogat program ljetnih manifestacija u Baganelovici zajedno su osmislili djelatnici i volonteri Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, kao i djelatnici Turističke zajednice Jezera uz pomoć Općine Tisno. Baganelovica će tako tijekom srpnja i kolovoza, pa čak i do sredine rujna ponuditi stanovnicima Jezera, Općine Tisno, ali i brojnim stranim i domaćim turistima iznimno bogat kulturni program s preko dvadeset manifestacija u što su uključeni koncerti, filmske projekcije, radionice za djecu, izložbe, bajkaonice, večeri poezije i slično.

– Danas počinje Kulturno ljeto u Baganelovici, no tijekom prva dva tjedna srpnja program će ići nešto sporijim tempom, samo kako bismo priredili prostor za najveći kulturni događaj koji je u pripremi već gotovo godinu dana. Više detalja svakako će biti poznato u narednim danima – kažu nam organizatori.

Prostor u Baganelovici se naime priprema za jednu veliku i vrijednu izložbu, a svakako je zgodno spomenuti da na pripremi iste radi i profesor Ive Šimat Banov koji je već izabrao slike i umjetnine (skulpture) za postav.

Kažimo, Kulturno pastoralni centar Baganelovica od 15. srpnja pa do 15. rujna bit će otvoren svaki dan od 19 do 23 sata, a u istom će mještane i goste dočekivati Bernarda Klarin kao i sveučilišni prvostupnik povijesti i umjetnosti i engleskog jezika Marko Jović univ.bacc.hist. art i univ.bacc.philol. angl.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here