Tisno dobilo još jednu šetnicu i plažu

0
6813
Nova tišnjanska šetnica i plaža (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Građevinska operativa povučena je danas s posljednjeg gradilišta u Općini Tisno – plaže i šetnice koja preko Vile spaja Luku sa središtem Tisnog.

Investicijom teškom 350.000 kuna Općina Tisno uredila je 300 metara obale, čijom cijelom dužinom je osim plaže napravljena i prostrana šetnica opremljena rasvjetom i horikulturnim elementima. Izvođač građevinskih radova bila je Filips d.o.o. iz Vodica, a rasvjetu je uredio Elektrolukin iz Betine. Radovi su se odužili i ušli u turističku sezonu, no isplatilo se čekati.

Šetnica i plaža počinju u Vili, a završavaju ispred Vatrogasnog doma (Foto: Neven Jović )

– Osim što smo dobili atraktivnu plažu i šetnicu, ovim zahvatom riješen je problem sigurnosti pješačkog prometa između Luke i središta mjesta koji je do sada bio moguć jedino državnom cestom D 121 preko Hartića. Zbog gustog automobilskog prometa, nepregledne i uske ceste bez pločnika tu nije bilo sigurno hodati, a još manje ići s dječjim ili invalidskim kolicima – rekao nam je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin.

Čim su radnici napustili gradilište, na šetnicu su stigli pješaci. Otkrili su je i mladi Britanci iz Hostina, koji njome hodaju na putu prema Tisnom i natrag. Na jesen će njome hodati ili voziti bicikle djeca na putu prema školi.

Foto: Neven Jović
Foto: Neven Jović
Foto: Neven Jović

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here