Gotovi su radovi na Borovniku – otok Murter dobio svoj prvi luksuzni hotel

1
5803
Nova teretana hotela Borovnik (Foto: rudinapress/H. Pavić)

Malom svečanošću danas je obilježen uspješan završetak  26.476.793 kuna vrijednih radova na rekonstrukciji i dogradnji hotela Borovnik u Tisnom.

Velike fešte nije bilo, s obzirom da su gosti u hotelu već duže vrijeme, a istovremeno traju finalni radovi i opremanje.  Pola godine od početka radova hotel je nadograđen, preuređen i opremljen novim sadržajima. Od 26 milijuna kuna 45 posto ove investicije je osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem poziva Podrška razvoja malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, čime je tišnjanski hotel postao prvi u Šibensko-kninskoj županiji i deveti u Hrvatskoj koji je za rekonstrukciju dobio europska sredstva.

Dane Slamić djelatnicama je zahvalio cvijećem (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Posao se polako ali sigurno privodi kraju i došlo je vrijeme da kažemo hvala svima na pomoći i strpljenju. U ime moje obitelji i ime hotela Borovnik ja bih zahvalio EU fondovima, Općini Tisno na čelu s načelnikom Ivanom Klarinom, kao i svim stanovnicima Općine Tisno i  Tišnjanima koji su dosta toga pretrpjeli, i kontejnere, bagere, dizalice, šlepere… Hvala Bogu, sve to dolazi svome kraju – rekao je direktor hotela Dane Slamić, uz ispriku zbog kašnjenja radova.

Joso Pancirov, Davor Slamić, Dane Slamić i Ivan Klarin (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Dane Slamić, zajedno sa sinom Davorom, posebno je zahvalio konzultantima, projektantima, nadzoru, glavnom izvođaču Minigradnji i njegovim kooperantima, a najviše svojim radnicima koji su usporedo s građevinskim radovima pripremili i započeli turističku sezonu, te su troje od njih ovom prilikom, osim cvijeća,  dobili i posebno priznanje – po ček u vrijednosti od pet tisuća kuna.

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin podsjetio je na tradiciju hotela Borovnik koja seže u 1924. godinu, kada su ovdje počeli organizirano stizati češki turisti, te je izrazio zadovoljstvo i zahvalu Borovniku što je i danas kao i prije gotovo stotinu godina turistički prvak na širem području.

Hotel Borovnik (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

– Ovako opremljen i dograđen Borovnik je sada najmoderniji hotel na otoku Murteru i svakako dodatni benefit Općini Tisno koja živi od turizma, što se ne sramim reći. Također, očekujem da će ovo biti dodatni poticaj i drugima koji će graditi manje obiteljske, ali i velike hotele zbog kojih smo uvijek spremni pomoći investitorima prije svega izmjenama prostorno planske dokumentacije kako bi mogli ostvariti svoje planove – rekao je načelnik Klarin.
Kroz rekonstrukciju i dogradnju hotela te izgradnju dodatnih sadržaja kao što su wellness, fitnes, bazen i inovativnih sadžaja na plaži (masaže, vodeni šank, ugostiteljska ponuda) Borovnik će obogatiti i povećati kvalitetu, te će hotel dobiti visoku kategorizaciju od četiri zvjezdice.  Sada ima 62 moderno opremljene sobe, s kapacitetom od 117 kreveta, a novi sadržaji omogućit će mu popunjenost i van turističke sezone, tako da će hotel biti otvoren više deset mjeseci.

Evo i nekoliko slika iz unutrašnjosti hotela:

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here