Generacija 62./63. proslavila 40. godišnjicu male mature

0
5573
Foto: Igor Turčinov

Ispred stare osnovne škole u Tisnom u petak se okupilo ‘šaroliko’ društvo: generacija 62./63. proslavila je 40. godišnjicu svoje male mature.

Sastankom na tišnjanskoj Rudini jučer u 18 sati započelo je druženje ‘maturanata’ nakon čega je uslijedila prozivka u njihovoj staroj osnovnoj školi u Tisnom, a od 32 koliko ih je bilo u razredu nedostajalo je njih desetak koji nisu mogli nažalost prisustvovati spomenutoj svečanosti.

Nakon prozivke i susreta organiziran je posjet grobovima. Učenici i učiteljica posjetili su grob pokojne im razrednice Jelice Gelpi, kao i grob pokojnog učitelja Branka Bjelića na mjesnom groblju u Tisnom, nakon čega je uslijedila Sveta misa u crkvi u Jezerima koju je predvodio velečasni don Tuna Jozić.

U večernjim satima program proslave 40. godišnjice male mature nastavljen je slavljem priličnim za proslavu ovako velikog jubileja. Nastavak pod ‘Jasenovcem’ ne bi bio pravi nastavak da je nedostajalo dobrog pića, ića i pjesme, a toga tamo, kažu nam ‘maturanti’, ne manjka.

Bila je to večer nezaboravnog druženja do ranih jutarnjih sati, u duhu pjesme generacijskog hita ‘Kako je dobro vidjeti te opet’… Tu svakako treba istaknuti da je među jubilarcima i podosta onih koji se nikad nisu rastajali. Ova je generacija, kažu nam, iznjedrila brojna prijateljstva i nakon završene osnovne škole, ali također i jedan lijepi brak koji je otpočeo s ljubavi još u školskoj klupi, ljubavi Dolores i Predraga Matešina.

Na slici generacija 62./63.:

Foto: Igor Turčinov

Stegić Neven, Stegić Damir, Bračanov Valerio, Zurić Ivica, velečasni don Tuna Jozić, Obratov Denis, Matešin Dolores, Gelpi Nelica, Dina Lovreškov, Juričev Vilma, Mirjana Igrc, Dragana Ćuzela Piljac, Jakovčev Ajka, Pavić Lidija, Reškov Nikica, Ćuzela Papata Boženka, Matov Mile, Bračanov Valentin, Bračanov Nevesin, Fantov Zvone, Salamun Zoran, Barin-Turica Mario, Matešin Predrag i učiteljica matematike Ana Henjak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here