Pirovčane i njihove goste ovog ljeta očekuje 50-ak zanimljivih manifestacija

0
5454
Pirovac iz zraka (Foto: Općina Pirovac)

Turistička zajednica Pirovac uz potporu Općine Pirovac i ove je godine pripremila bogat i atraktivan program Pirovačkog kulturnog ljeta koji će potrajati do kraja kolovoza. Ako se službenom programu pribroje i lipanjska događanja zaključak je da Pirovčane i njihove goste očekuje čak pedesetak zanimljivih manifestacija.

U sklopu ovogodišnjeg Pirovačkog kulturnog ljeta, publika će, među ostalim, imati priliku uživati u koncertima, klapskim događanjima koja su već tradicionalno iznimno posjećena i od strane domaćih i turista, raznim dječjim predstavama, večeri folklora, večeri maslina i maslinovog ulja, blues festivalu, utrci tovara, nastupu puhačkog orkestra, Dalmatia film festivalu, susretu klapa i sličnih.

– Vodio sam se time da za svakog gosta bude po nešto. Treba zadovoljiti potrebe raznih vrsta gostiju, treba osigurati zabavu, ali također treba i prezentirati gostima domicilnu kulturu. Strani gosti najviše vole upoznavati autohtone kulturne i ostale proizvode. S obzirom na to da su velik broj gostiju obitelji s djecom treba osigurati i događanja za djecu – kaže nam Igor Meić, direktor Turističke zajednice Pirovac.

Igor Meić, arhivska fotografija (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Osim brojnih glazbenih i zabavnih događanja Turistička zajednica Pirovac ove je godine pretvorila manifestaciju pod nazivom ‘Tematski izlet brodom Faust Vrančić’, a ujedno je i pri kraju izrada nove Internet stranice za promociju i prodaju karata za prisustvovanje spomenutoj manifestaciji.

– Cilj je stvoriti proizvod koji će, uz izlet na Kornate i Krku, postati dio redovne ponude izleta u Pirovcu. S obzirom na nedostatak destinacijskih menadžment agencija i njihovih aktivnosti, nastojimo se koliko je to moguće baviti destinacijskim menadžmentom u obliku stvaranja novih proizvoda. Nadam se da će to prepoznati i turističke agencije, od kojih su neke već izrazile želju uključenja u projekt – pojašnjava Meić.

Osim nabrojenih događanja u Pirovcu, svojim koncertom Pirovčane i njihove goste zabavljat će i poznati šibenski slavuj Marko Škugor, zatim klapa Babalubam, Marijan Ban i Diktatori, Elemental te grupa ‘058’.

– Svjestan sam i nedostataka programa, s obzirom na to da se neće uspjeti ponuditi svakoj smjeni gostiju raznoliki i potpun doživljaj, no nastojat ćemo s povećanjem proračuna uslijed očekivane skore izgradnje novog hotela ipak to i osigurati. U 2018. godini planiramo izradu strategije razvoja turizma općine Pirovac u sklopu koje će biti i marketinška strategija s pripadajućim akcijskim planom, te ćemo i organizaciju manifestacija uskladiti s planiranim marketinškim aktivnostima – dodaje Igor Meić.

Plakat kulturnih događanja u Pirovcu donosimo u nastavku:

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here