Odgođen Zakon o koncesijama

0
1967
Prosvjed na Markovu trgu (Foto: Pokret otoka)

Nakon  velikog odaziva otočana i stanovnika obalnih područja u sklopu akcije “Čujete li svoje otoke i obalu”, koja je Pokret otoka održao u nedjelju od 9 do 12 sati na Cresu, Rabu, Pagu, Silbi, Malom Lošinju, Zlarinu, Prviću, Krku, Šolti, Visu, Hvaru, Braču, Korčuli, Biševu,  u Makarskoj, Trogiru, Splitu, Dubrovniku i drugde, te prosvjeda na Markovom trgu rano jutros, s dnevnog reda Hrvatskkog sabora je skinuto izglasavanje Zakona o koncesijama!

– Ova pobjeda tek je mali korak ka onome što želimo, a to je treće čitanje zakona i opsežna javna rasprava. Zakon o koncesijama mora uključiti otočne i obalne lokalne zajednice u proces utvrđivanja opravdanosti koncesije, koncesioniranja i nadzora nad koncesijama. Vlada mora u obzir uzeti preko 20 amandmana koji su im upućeni i napokon početi slušati svoj narod – kaže u svom priopćenju Pokret otoka.

‘Odgoda izglasavanja Zakona o koncesijama nikako nije kraj naše bitke’, nastavlja se u priopćenuu, ‘najveći posao čeka nas kada zakon stvarno i bude vraćen na treće čitanje’.

– Tada se moramo još jednom, kao ova dva dana, ujediniti i aktivno sudjelovati u njegovoj analizi, slanju prijedloga i na svaki način spriječiti njegove moguće zloupotrebe. Isto vrijedi i za sve povezane zakone, kao što je onaj o pomorskom dobru. Jučer su nas čuli, a vrijeme je da nas i poslušaju – poručuju iz Pokreta otoka.

.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here