Košarkašice s otoka Murtera predstavile se i u Zagrebu

0
3131
KK "Otok" Murter, arhivska fotografija (Foto: Igor Stegić)

Ženska selekcija košarkaškog kluba „Otok“ iz Murtera, sudjelovala je proteklog vikenda u Zagrebu na otvorenom prvenstvu Hrvatske u košarci u kategoriji djevojčice do 12 godina.

Nakon velikog uspjeha koje su cure s Murtera napravile na prvenstvu Hrvatske u minikošarci do 11 godina, a to je podsjetimo, osvojeno drugo mjesto u Dalmaciji i četvrto u Hrvatskoj u konkurenciji preko 20 klubova, ovaj put su otišle u Zagreb skupljati iskustvo igrajući protiv godinu dana starijih od sebe. Unatoč tri poraza i jednoj pobjedi, pokazale su da će se u budućnosti još čuti za njih.

U prvoj utakmici nakon velike borbe, bolja od njih je bila Virovitica rezultatom 25:13, dok su u drugom susretu „otočanke“ bile bolje od ekipe Folka Borovje II rezultatom 27:6.
U trećem kolu, ekipa Medveščaka, (inače osvajač drugog mjesta na kraju turnira) slavila je pobjedu rezultatom 44:8, a u posljednjem kolu, bolja je bila i ŽKK Orka Zagreb koja je kao i Virovitica pred kraj slomila otpor „otočanki“ i slavila rezultatom 28:15.

Inače, prvenstvo je osvojila Košarkaška Akademija Žana Lelas, drugo mjesto je zauzeo Medveščak dok je broncu osvojila dubrovačka Ragusa.

Za KK „Otok“ Murter nastupile su: Leonarda Jelić, Gina Nikola Pirjak, Felina Zasanski, Bruna Turčinov, Gracija Bašić, Ida Ježina, Gabrijela Belamarić, Tea Skračić, Manuela Ježina, Luce Pirija i Tonka Reškov, a uz njih je bio trener Igor Stegić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here