Dvoje mrtvih u sudaru kombija i osobnog auta na vodičkoj obilaznici!

0
2832
Prometna nesreća (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Vozač (33) osobnog automobila šibenskih registracija i njegov sin poginuli su danas u podne na novoj vodičkoj obilaznici.

Danas, oko 12,03 sati šibenska je policija zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na DC 8 kod Vodica u kojoj je sudjelovao osobni automobil šibenskih registracijskih oznaka i kombi vozilo riječkih registracijskih vozila. Na mjestu događaja je obavljen očevid kojim je rukovodila zamjenica Općinske državne odvjetnice u Šibeniku.
Prema do sada dostupnim informacijama dvije su osobe poginule iz osobnog automobila, dok se vozač kombija nalazi u šibenskoj Općoj bolnici gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Također, prema do sada dostupnim informacijama osobni se automobil kretao u pravcu istok-zapad te je na ravnom dijelu ceste, iz za sada neutvrđenog razloga, prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u kombi vozilo.

Nakon završenog očevida i čišćenja ceste, obilaznica je u 16.55 sati otvorena za promet. Poginuli su vozač 33-godišnji vozač osobnog automobila i njegov sin.

– Prema do sada dostupnim informacijama dvije poginule osobe su iz osobnog automobila, i to 33-godišnji vozač i dijete mlađe od 14 godina. Vozač kombija nalazi se u šibenskoj bolnici gdje mu je pružena liječnička pomoć – kaže Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Prije ove nesreće na vodičkoj zaobilaznici se u nešto manje od mjesec dana, otkad ju je premijer Andrej Plenković pustio u promet uoči lokalnih izbora 17. svibnja, dogodilo čak pet prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže i tri osobe lakše ozlijeđene.

U javnosti je u posljednje vrijeme bilo dosta negodovanja i kritika zbog učestalih nesreća na toj obilaznici, ali iz Hrvatskih cesta odgovorili su da su se prometne nesreće dogodile zbog nepoštivanja prometne signalizacije te da je obilaznica dovršen projekt koji ima sve dozvole.  U subotu u podne u uredu šibensko-kninskog župana Gorana Pauka održat će se sastanak na kojem će načelnik Policijske uprave Šibensko-kninske Ivica Kostanić, direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, gradonačelnica Vodica Nelka Tomić i sam župan razmotriti stanje sigurnosti na novoj vodičkoj zaobilaznici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here