OŠ Murterski škoji pobjednik je ovogodišnje akcije Zeleni korak

1
3621
Đaci OŠ 'Murterski škoji' u akciji 'Zeleni korak' (Foto: Rudinapress)

Više od sto škola diljem Hrvatske svake godine sudjeluje u akciji prikupljanja starog papira Zeleni korak kroz koju mali ekolozi od sječe spase više od pet tisuća stabala. Rezultati ovogodišnjeg Zelenog koraka svrstali su učenike Osnovne škole Murterski škoji na prvo mjesto u svojoj kategoriji.

U akciji je sudjelovalo ukupno 189 učenika koji su za vrijeme trajajanja akcije marljivo sakupljali papir. Učenici su u kategoriji po veličini škole bili najbolji te su sakupili čak 7730 tona starog papira. Skupljena količina po učeniku iznosi 40,89 kilograma papira.

Murterski mali ekolozi u akciji (Foto: Rudinapress)

Za deset najboljih škola DM je pripremio vrijedne nagrade partnera projekta u vrijednosti od 8.500 kuna.

– Učenici su dali sve od sebe te su oduševljeni pobjedom i nagradom.  Zajedno s ravnateljem OŠ Murterski Škoji Edom Juraga i svojim nastavnicima odabrat će što žele kupiti u vrijednosti osvojene nagrade – kaže je Ivona Jadrić, izvršna direktorica udruge Argonauta.

Podsjetimo se, u travnju ove godine učenici OŠ Murterski škoji u suradnji sa udrugom Argonauta sudjelovali su akciji Zeleni korak koja se održava pod pokroviteljstvom kozmetičkog diva DM na razini svih osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here