Dino Obratov uoči 22. Smotre puhačkih orkestara: Nitko od nas ne živi od glazbe, ali svi živimo za glazbu!

0
2604
Dino Obratov (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

22. Smotra puhačkih orkestara srednje i sjeverne Dalmacije sutra će se održati u Tisnom, a okupit će brojne glazbare puhačkih orkestara s područja od Paga do Trogira.

U Udruzi puhačkih orkestara srednje i sjeverne Dalmacije, jednoj od najbrojnijih i najaktivnijih udruga puhačkih orkestara u Hrvatskoj inače, aktivno djeluje 14 orkestara, koje ćemo redom nabrojiti. To su orkestri iz Paga, Zadra, Biograda, Stankovaca, Pirovca, Tisnog, Vodica, Zatona, Skradina, Šibenika, Drniša, Vrpolja, Primoštena i Trogira.

– Sutra nam u naše malo misto dolazi četiristo sudionika glazbara, za koje slobodno mogu reći kako nitko od njih ne živi od glazbe, ali svakako svi žive za glazbu – ističe dan uoči smotre Dino Obratov, maestro tišnjanskog KUD-a Hartić i dodaje: – Cilj smotre je da prezentiramo ono što učimo i radimo, a ove godine uz one osnove, želja nam je bila sve to ukupno podići na još jednu veću razinu, te smo tako ujedno i organizatori prvog Open air festivala pod nazivom “Samo glazba” – kaže Obratov.

Dino Obratov (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Podsjetimo, program u Tisnom održat će se sutra, u subotu, 03. lipnja s početkom u 16 sati kada će se mještanima predstaviti orkestri Mimohodom ulicama sela. U 17 sati sudionici svih orkestara koji će sudjelovati na smotri održat će zajednički nastup na tišnjanskom mostu, dok je u 17.30 sati planiran početak Smotre, odnosno nastupi orkestara ispred Društvenog doma u Tisnom. Program će trajati do 21.30 sati, a nakon toga u Tisnom će se održati prvi Open air festival pod nazivom „Samo glazba“.

Na spomenutoj smotri nastupit će Gradski puhački orkestar Drniš, Gradska glazba Pag, Puhački orkestar Pirovac, Puhački orkestar Primošten, Gradska glazba Skradin, Glazbeno društvo Stankovci, Šibenska narodna glazba, Vodička glazba, Puhački orkestar „Vrpoljac“, Gradska glazba Zadar, domaćin Puhački orkestar KUD Hartić kao i gosti večeri Puhački orkestar Gospić. Od 14 orkestara koji aktivno djeluju u Udruzi puhačkih orkestara srednje i sjeverne Dalmacije, sutra će u Tisnom nastupiti njih 11. Svoj izostanak opravdali su orkestri iz Zatona, Biograda i Trogira.

Nakon nastupa orkestara po prvi puta u sklopu smotre održat će se festival bendova proizašlih iz orkestara ili su članovi benda ujedno i članovi nekih od orkestara. Nastupit će tako Teški osjećaji (Tisno), Funky sisters (Zadar), Roko Dubravica (Pirovac), Mali sastav (Primošten), Spectrum (Vodice), Klapa Mirakul (Vrpolje), Blues servis (Skradin) i Infishando (Pag).

Organizator 22. Smotre puhačkih orkestara srednje i sjeverne Dalmacije je Kulturno umjetničko društvo Hartić Tisno, dok su pokrovitelji Općina Tisno i Turistička zajednica Općine Tisno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here