Humanitarna biciklijada “Od vale do vale” u Jezerima: Odazovite se i pomozite Šibenčanki Željki zvanoj hrabrost

0
3379

Biciklijada pod nazivom “Od vale do vale” koja će biti održana sa startom u Jezerima, 11. lipnja, osim promicanja biciklizma kao zdravog načina života i očuvanja okoliša ima i humanitarnu notu.

Naime, ovih dana mediji pišu o sugrađanki Željki (44) iz Šibenika koja se već dugih trinaest godina bori s rakom i sada treba vašu pomoć. Željka Štokić Šibenčanka, stara 44 godine, supruga ali i majka dvoje djece, već se godinama bori s opakom bolesti.

Željka Štokić (Foto: Facebook)

Prije 13 godina Željki je naime, dijagnosticiran karcinom debelog crijeva, u godinu dana prošla je četiri teške operacije uz brojne komplikacije, ali je uspjela i pobijedila neprijatelja. Barem je tako mislila. Karcinom se vratio nakon deset godina, ovaj put na jajniku. Tri operacije i godinu i pol izuzetno teške i invazivne kemoterapije nisu uspjeli slomiti Željku koja je unatoč agoniji koja ju je snašla, sudjelovala na izboru Miss Mama Italiana in Croatia 2016.

U međuvremenu narastao joj je novi karcinom, treći po redu koji je dugo bio tretiran kao išijas dok doktor Vinko Alfier nije postavio pravu dijagnozu. Karcinom je neoperabilan, nalazi se u blizini kralježnice te pritišće krvnu žilu i živce zbog čega je Željka izgubila osjet u desnoj nozi i već deset mjeseci trpi konstantnu bol. Klasična operacija ovaj je put neizvediva, postoji velika mogućnost da iskrvari na stolu i nitko od kirurga se ne usuđuje operirati. Jedina nada je skupa radiokirurška operacija u suvremenoj klinici u Svetoj Nedelji koja košta 150 tisuća kuna.

Kako bi pomogli Željki Štokić u njezinoj borbi za život organizatori Biciklijade “Od vale do vale” mišljenja su da svi koji se prijave na start 11. lipnja u Jezerima, simboličnim iznosom od 20 kuna mogu Željku približiti barem jedan korak prema željenom cilju.

Stoga sva prikupljena sredstva od kotizacije, kupovine lutrije, kao i dobrovoljni prilozi sudionika 2. Biciklijade u Jezerima bit će uplaćeni na Željkin račun.

Željka se 13 godina borila sama, uz veliku podršku obitelji, ali sada treba vašu pomoć u borbi za život. Svoje donacije u skladu s mogućnostima možete uplatiti također i na žiro račun: Željka Štokić HR2623900013102276004 model: 00 pbo: 22600955445 ili na devizni:HR9223900013221508089.

Podsjetimo, okupljanje i prijave sudionika za 2. Biciklijadu u Jezerima pod nazivom “Od vale do vale” počinju od 10 sati na Trgu Jezerana, 11. lipnja, dok je planirani start biciklijade u 11 sati.

“Od vale do vale” (Foto: Facebook)

Organizatori jezerske biciklijade su: Turistička zajednica mjesta Jezera i Općina Tisno, dok su uz njih i njihovi partneri Turistička zajednica Betina, Muzej betinske drvene brodogradnje, Bisage Jezera, Bicikle Fržop, Biciklistički klub Faust Vrančić, Lučka uprava Šibensko-kninske županije kao i mnogobrojni donatori.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here