Poziv na prosvjed! – smrad iz Ostree i dalje curi prema Putičanju i Pirovcu

0
3997

Akcija komunalnog redarstva Općine Pirovac i prijave upućene Sanitarnoj i Veterinarskoj inspekciji nisu dali rezultate – otpadne vode iz tvornice ribljih konzervi Ostrea iz Poslovne zone Stankovci i dalje se slijevaju prema Putičanju.

– Već mjesecima upozoravamo sve nadležne službe u cijeloj Hrvatskoj, ali bez rezultata.  Smrdljivi potok iz Osree i dalje curi prema nama – kaže Mario Konjević, predsjednik Mjesnog odbora Putičanje.

– Govorili su nam da je i Općina Stankovci prije nekoliko mjeseci poduzela korake kako bi se problem riješio, ali zagađenje se i dalje slijeva duboko u teritorij Općine Pirovac prema Putičanju.  Pokušali smo i preko Općine Pirovac, čiji su predstavnici prije dva tjedna bili ovdje i poduzeli sve što je u njihovoj moći da nas zaštite. No, bez ikakvog rezultata. Sada su već ugrožene ne samo poljoprivredne kulture nego i zdravlje stanovnika našega mjesta. Jedino što nam preostaje je prosvjedovati, u četvrtak pred Ostreom, a nakon toga tko zna gdje – kaže Konjević koji poziva mještane Putičanja i Pirovca, kao i sve ostale ekološki svjesne građane da se pridruže prosvjedu koji će se održati u četvrtak 25. svibnja s početkom u 9 sati ispred tvornice Ostrea u poslovnoj zoni Stankovci. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here