INTERVJU Venčoslav Skračić: HDZ radi za napredak našeg Murtera – istom smjerom nastavljamo i dalje

0
3608
Venčoslav Skračić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

 Toni Turčinov iz HDS-a i Julia Ježina iz HDZ-a jedini su kandidati za načelnika u zamjenicu načelnika, ali obije stranke izlaze svaka sa svojom, zasebno listom za Općinsko vijeće. Nositelj i prvi na listi HDZ-a murterski je poduzetnik Venčoslav Skračić.

 Tijekom mandata koji je upravo okončan HDZ je bio oporba načelniku Toniju Turčinovu, kojeg je tada podržavao SDP. Sada je on zajednički kandidat HDS-a i HDZ-a. Kakve promjene ovo prestrojavanje može donijeti Murteru?

– U proteklom razdoblju HDZ je bio u oporbi, međutim podržali smo projekte za koje smo smatrali da pridonose razvoju našeg mjesta, bez obzira šta je načelnik Toni Turčinov kao član HSS-a tada bio u koaliciji s SDP-om.
Mladi tim okupljen oko načelnika Turčinova, mi smo u HDZ-u prepoznali te njegovim istupanjem iz spomenute koalicije i priključenjem HDS-u su se stekli uvjeti za našu još bližu suradnju. Njegovom mladom timu smo pridodali Juliu Ježina kao donačelnicu.
Ovom našom suradnjom očekujem rasplamsavanje i novi zamah kvalitetnih projekata za kojima Murter evidentno vapi.

Venčoslav Skračić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Koje su temeljne odrednice programa HDZ-a za Murter?

– Jedna od najbitnijih programskih odrednica liste HDZ-a ja transparentnost u radu i gospodarenju prostorom kroz donošenje urbanističkih planova uređenja pojedinih područja, te niz drugih akata vezanih za prostor. Treba voditi računa o promicanju interesa gospodarskih subjekata, ali ne na štetu šire zajednice i prostora, nego da oni budu zamašnjak ekonomskog razvoja. Za vrtić su već ishodovane dozvole pa Općina treba riješiti sredstva za njegovu gradnju kako kroz vlastita sredstva, tako i kroz državne i EU fondove. Također smatram da smo svi suglasni i za potrebu  Doma za starije u Murteru.
Sinergija turizma i poljoprivrede je ono na čemu moramo inzistirati kroz razne projekte.
Još je važno istaknuti komunalni red kao temelj operative Općine.
 Može li vas išta omesti da taj program provedete?
– Ako suradnja sa kolegama bude iskrena, mislim da nema razloga da se ne sprovede sve planirano, jer svi radimo za zajednički napredak naše lokalne zajednice.
Venčoslav Skračić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
Kako vidite Murter za četiri godina, na kraju mandata za koji 21. svibnja tražite povjerenje?
– Murter za četiri godine vidim kao ugodnu i poželjnu sredinu za život i kao prepoznatljivu turističku destinaciju, ne samo u ljetnim mjesecima,  nego kroz cijelu godinu. Možda pretenciozno, ali s obzirom na kulturno-povijesno nasljeđe, prirodne ljepote, geografsku pozicioniranost otoka spojenog s kopnom i nadasve potencijal Kornata, mislim da je to i više nego ostvarivo.
Naročito bi naglasio Kornate kao ishodište murterskog identiteta, te Murter mora postati uistinu “Vrata Kornata”, a ne da to ostane samo sintagma koja lijepo zvuči.
Koja je vaša poruka Murterinima?
– Murterinima mogu samo poručiti da izađu na izbore i dadu povjerenje listi HDZ-a. U proteklom vijećničkom mandatu dokazali smo da radimo za napredak našeg mjesta, te ćemo u istom smjeru nastaviti i dalje.
Lista HDZ-a za Općinsko vijeće Murtera (Foto: HDZ)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here