Betinski jedriličari dobivaju nove prostorije, svi sportaši otoka teretanu 

0
4076
Jedriličarski klub 'Žal' (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Jedna od najstarijih i najtrofejnih sportskih ustanova otoka Murtera, Jedriličarski klub “Žal“ iz Betine, uskoro će dobiti najnovije prostorije. A uskoro znači da će useliti najkasnije do otvaranja ovogodišnje ljetne škole Jedrenja, koja starta 1. srpnja.

– Investicija je teško 200.000 kuna i u potpunosti je financirana iz sredstava proračuna Općine Tisno. Unutar hangara kluba konačno uređujemo svlačionice, sanitarni čvor s tuševima i uredski prostor, tako da ćemo  uskoro imati uvjete za treniranje tijekom čitave godine – otkriva predsjednica Žala Anđelina Jušić.

Anđelina Jušić (Predsjednica ‘Žala’ (Foto: Rudinapress/H. Pavić)
– Jedriličarski klub ‘Žal’ je osnovan davne 1950. godine i iznimno nam je drago i zahvalni smo što je Općina Tisno prepoznala naš rad. Time osiguravamo preduvjete za buduće sportske uspjehe, ali ne treba zaboraviti ni da se ovdje, osim vrhunskih sportaša, odgajaju i budući skiperi. Samo otok Murter, ne računajući Kornate, ima čak tri marine i nautika je jedan od najznačajnih vidova turizma koji je u stalnoj ekspanziji, tako da naša djeca trenirajući ovdje ujedno mogu sebi osigurati i posao za budućnost – rekla je Jušić.

Osim toga, plan je Žala je unutar svog prostora urediti i teretanu. Bit će to teretana jedriličarskog kluba, ali će također biti otvorena za sve klubove i sportaše sa cijelog otoka.
– Ova investicija u uređenje prostora i teretane stvorit će uvjete za rad kluba tijekom cijele godine. Time su se konačno stvorile pretpostavke da školu jedrenja održavamo i tijekom zime, što će značiti i zapošljavanje barem jednog profesionalnog trenera – kaže Jušić. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here