INTERVJU: Branko Pavlov najavljuje akciju za smanjenje općinskih nameta: ‘HSS nikad nije iznevjerio’

0
2991
Branko Pavlov Bajoka (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Na izborima za Općinsko vijeće Tisnog Hrvatska seljačka stranka izlazi sa samostalnom listom, dok vlastitog kandidata za načelnika nije istaknula. Nositelj i prvi na listi je Branko Pavlov Bajoka.

U proteklom sazivu Općinskog vijeća ste pripadali vladajućoj većini. Koje su vaše zasluge i što držite najvećim uspjesima HSS-a?

Malo bih ispravio tu tvrdnju. U protekla dva saziva bio sam član vladajuće većine i to gledam kao jednu cjelinu. Sada nakon osam godina vidim da je HSS izabrao dobar put. Mjesta u Općini Tisno su se preporodila. To ne govorimo samo mi. To su riječi mnogih naših gostiju, naših privremenih stanovnika koji bolje i kritičnije gledaju na mnogobrojne projekte koji su realizirani. Tu vidim i naš uspjeh jer smo u pravom trenutku dali šansu i surađivali s mladim načelnikom koji je želio, znao i uložio mnogo truda da s pravom danas mnogi govore kako živimo u najljepšoj i najuspješnijoj općini u Hrvatskoj. Ja sam osobno ponosan što sam bio mali kotačić u toj priči.

Turbulencije u stranci nisu vas omele?

U svakoj stranci ima turbulencija. Ni HSS nije na to imun. Prije prošlih izbora naša općinska organizacija, kojoj sam bio na čelu, dobila je ultimatum: Ili podržati HDZ ili slijedi suspenzija. Nismo mogli na to pristati iz razloga što je to koristilo samo pojedincima iz vrha HSS-a na državnoj i županijskoj razini. Ali čak je i to manje važno. Važnije je bilo to što bi na taj način okrenuli leđa jednoj odličnoj suradnji između nas haesesovaca i SDP-ovog načelnika Klarina, a sve na uštrb naše Općine, naših ljudi. I nakon suspenzije mene kao predsjednika općinske organizacije 90 posto članova priklonilo se A-HSS-u pa smo izašli na izbore i polučili rezultat koji nam je omogućio da i dalje budemo čimbenik u razvitku naše Općine.

Branko Pavlov Bajoka (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Je li HSS danas jedinstven?

Smjenom na vrhu HSS-a i dolaskom Kreše Beljaka  za predsjednika ponovo su nam otvorena vrata stranke, ali i otvorene ruke da na lokalnoj razini surađujemo s onima za koje mislimo da će dati veći doprinos razvoju sredine u kojoj živimo. Može se reći da je HSS danas na razini naše Općine jedinstven. Nije se odrekao nikog i otvoren je svima koji žele raditi po demokratskoj proceduri i uvažavati stav većine.

Što vaša lista može obećati građanima u sljedećem mandate i koja je vaša poruka biračima?

Kao što vidite, HSS i po listi kandidata za članove Općinskog vijeća pokazuje kako i koliko je otvoren prema svima jer se na njoj nalaze i nezavisni kandidati koji su se već dokazali svojim radom. Ovih dana glavna tema su izbori, kandidacijske liste i obećanja pojedinih kandidata. Naravno da i mi imamo niz želja i znamo za probleme koje građani očekuju od nas da ih riješimo. Najveći problemi koje muče svih nas nisu nepoznati. Jedan od njih je to što nas je u našim mjestima sve manje, a to se može riješiti samo radnim mjestima, odnosno da mladi ljudi koji žele sklopiti bračnu zajednicu imaju tu sigurnost, a ne da odlaze. Ta problematika će nam sigurno biti jedan od prioriteta u radu. Također, često su na “tapetu” općinski porezi  naknade. I oko toga ćemo se pozabaviti u okviru realnih mogućnosti. Inzistirat ćemo na njihovom smanjenju.  A poruka biračima stane u jednu rečenicu. Hrvatska seljačka stranka u Općini Tisno ima dugu tradiciju i nikad nije iznevjerila povjerenje svojih birača i sumještana pa neće ni ovaj puta.

Lista HSS-a za Općinsko vijeće Tisnog (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here