Održana je edukativna radionica za privatne iznajmljivače u Murteru

0
2286

Narodna knjižnica i čitaonica Murter ugostila je predavače Ivanu Lušić, Nedu Livljanić i Neda Pinezića prilikom održavanja prezentacije eudukativne radionice u sklopu projekta “LikeHome” čiji je cilj brendiranje i promocija obiteljskog smještaja na području naše županije.

– Cilj projekta “LikeHome” je istaknuti sve objekte koji zaslužuju biti istaknuti te ih objediniti i povezati, ali ih i posebno promovirati – istaknula je koordinatorica projekta Ivana Lušić.

Projekt “LikeHOME” je projekt označavanja kvalitete u obiteljskom smještaju zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja na području Šibensko-kninske županije. Riječ je o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja, o nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju.

– Krenuli smo s projektom prošle godine kao i s edukativnim radionicama te smo nakon toga raspisali dva kruga javnog poziva za uključenje u klub kvalitete projekta “LikeHOME” te su se u klub prijavila ukupno 103 iznamljivača od kojih je uvjete i kriterije ispunilo njih 88 – objasnila je Ivana Lušić.

Nedo Pinezić je govoreći na prezentaciji istaknuo važnost brendiranja obiteljskog i privatnog smještaja te istaknuo kako se u privatnom sektoru nadolazećim gostima treba pružiti upravo taj osjećaj topline obiteljskog doma.

Predavači s direktorom TZO Murter-Kornati, i direktoricom TZ Betina, Anom Kapov Mijat (Foto: Rudinapress/K. Ježina)

Edukativna radionica održana u Murteru okupila je mnogobrojne lokalne privatne iznajmljivače te je direktor tamošnje Turističke zajednice istaknuo kako su jako zadovoljni odazivom jer smatra kako je Murter na vrhu kvalitete privatnog smještaja.

– Murter je sjajan što se tiče infrastrukture te je danas velika iduća koja dolazi biciklizam. Općina Murter-Kornati je uredila nove staze, mi smo ih označili i to je sada gotov i spreman proizvod te je to nešto što privatni iznamljivači moraju znati i koristiti u svojoj ponudi – istaknuo je direktor Turističke zajednice Općine Murter-Kornati – Šime Ježina.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here