Od sutra sve više sunca

0
1622
Betina, ilustracija (Foto: Rudinapress/S. Henjak)

Vraća se ljeto, ljubitelji toplijih dana konačno dolaze na svoje – u narednim danima sve više sunca, no oni kojima pak smeta južina još će nekoliko dana “mučiti muke”.

Osim što će biti vjetrovito, a more ponegdje i jače valovito, danas će biti još malo toplije nego jučer. Tijekom vikenda i dalje promjenljivo, uz sporadičnu kišu, te relativno toplo, ali uz slabiji vjetar nego u petak.

Danas uz i dalje često jako pa i olujno jugo, bit će i dosta sunčanih sati, tijekom kojih će temperatura zraka porasti na poslijepodnevnih 22 do 25°C.

Na Jadranu već od vikenda više sunčana vremena nego na kopnu, ali ne i potpuno stabilno. Mjestimična kiša, pa i pljuskovi praćeni grmljavinom najvjerojatniji su u subotu ujutro te tijekom ponedjeljka. Bit će iznadprosječno toplo, u subotu uz još ponegdje umjereno jugo i jugozapadnjak, u nedjelju uglavnom slab vjetar, a u ponedjeljak će jačati bura i sjeverozapadnjak.

Američka privatna meteorološka služba AccuWeather objavila je sezonsku prognozu za Europu za nadolazeće ljeto. Kako prognoziraju, duga razdoblja vrućine i nekoliko opasnih toplinskih udara stvarat će probleme na području južne i istočne Europe.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here