Osnovci tišnjanske osnovne škole obilježavaju “Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki”

0
1285

“Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki”, sedmi po redu započeo je 8. svibnja, a obilježavat će se narednih par dana, točnije do 14. svibnja.

Spomenutom događanju i obilježavanju istog priključili su se i učenici Osnovne škole Vjekoslava Kaleba Tisno s učiteljicom biologije Marijom Pandža.

Zanimljiva predavanja i radionice povodom aktivnosti “Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki” u tišnjanskoj osnovnoj školi počinju danas, 10. svibnja u popodnevnim satima. Naime, od 16 do 17 sati na rasporedu je predavanje uz terenski rad pod nazivom “Što nam rade invazivne vrste u školskom vrtu i okolišu škole” koje će održati učenice sedmog razreda Korina Farkaš i Jelena Matošević. Od 17 do 18.15 sati učiteljica biologije Marija Pandža održat će predavanje učenicima uz terenski rad na temu “Jestive i otrovne biljke krajobraza škole”.

Članovi cvjećarske grupe družit će se zajedno s učiteljicom 12. svibnja od 15.30 do 17 sati na temu “Upoznavanje s biljnim vrstama školskoga vrta”, dok će od 17 do 18.15 sati učenici moći čuti prezentaciju pod nazivom “Natura 2000 – upoznavanje javnosti s dokumentom s naglaskom na vrste i stanišne tipove na otoku Murteru” koju će održati učiteljica Pandža.

Sedmi “Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki” organizira Sekcija botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatskog botaničkog društva, u suradnji s brojnim suorganizatorima. Supokrovitelji su Hrvatska agencija za okoliš i prirodu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Ministarstvo poljoprivrede.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here