DIP prihvatio žalbu Živog zida: peti kandidat za župana je Lovre Crvelin

0
12187
Lovre Crvelin i Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Državno izborno povjerenstvo ocijenilo je žalbu Živog zida osnovanom i naložilo Županijskom državnom odvjetništvu da donese odluku o pravovaljanosti kandidature Lovre Crvelina za župana Šibensko-kninske županije na izborima 21. svibnja.

Županijsko izborno povjerenstvo je, naime, pogrešno utvrdilo broj valjanih potpisa za kandidaturu Lovre Crvelina, te ona nije bila uvrštena među pravovaljane kandidature.

– Nakon što je prihvaćen prigovor kandidata Živog zida za župana Šibensko – kninske županije na današnjoj sjednici ŽIP-a Šibensko-kninske županije kandidatura je utvrđena pravovaljanom – navodi ŽIP u svom današnjem dopisu. Ovakvo  Rješenje o prigovoru Živog zida znači da je sada ukupno pet kandidata za Šibensko-kninskog župana: Ivica Ledenko (Most nezavisnih lista),  Anđelko Matov (Hrast), Goran Pauk (HDZ), Franko Vidović (SDP-HNS-HSS-HSU) i Lovre Crvelin (Živi zid).

– Živi zid se ne da prevariti, kao ni hrvatski narod koji će to pokazati na izborima 21. svibnja – komentira Crvelin.

Pokušaj diskvalifikacije Lovre Crvelina, kao jednog od najkvalitetnijih kandidata Živog zida u Hrvatskoj, kažu, motivirao je članstvo i vrh stranke na akciju i dodatni angažman u kampanji. Ivan Vilibor Sinčić u nedjelju osobno s Crvelinom i ljudima iz Županijskog izbornog povjerenstva prebrojavao potpise i utvrđivao njihovu valjanost. U Tisno sada stiže i drugi zaštitni znak stranke, Ivan Pernar, koji će nekoliko dana s Crvelinom biti na turneji po županiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here