JEZERA Počele pripreme za 2. Biciklijadu “Od vale do vale”

0
2864
Arhivska fotografija, 1. Biciklijada "Od vale do vale" (Foto: Rudinapress/H. Pavić)

Nakon uspješno odvožene prošlogodišnje prve biciklijade, želja organizatora bila je da spomenuto druženje postane tradicionalno. Tako će se ove godine, 11. lipnja održati druga Biciklijada “Od vale do vale” u Jezerima.

Promicanje biciklizma kao zdravog načina života, očuvanje okoliša, te želja za uključivanjem što većeg broja zaljubljenika pedaliranja ujedno je i osnovni motiv za organizaciju ovog događaja, napominju organizatori.

Spomenimo, ruta biciklijade duga je 16 kilometara, a kreće sa startom na Trgu Jezerana u Jezerima prema poučnoj stazi šetnice Jezera-Tisno, prolazi kroz mjesto Tisno prema kampu Lovišća, te dalje prema kampu Plitka vala do glavnog trga u Betini. Na betinskom je trgu predviđeno kratko osvježenje i pauza prilikom koje će sudionici biciklijade moći posjetiti Muzej betinske drvene brodogradnje.

Nakon kratkog odmora u Betini nastavlja se pedaliranje prema Trgu Jezerana na kojem će za sve sudionike biti pripremljen ručak, dok će oni najmlađi moći odmjeriti snage na dječjem poligonu spretnosti i sličnim igrama.

Za prvih 150 sudionika organizatori su osigurali majice, a svi prijavljeni moći će također sudjelovati i u bogatoj lutriji.

Okupljanje sudionika i prijave počinju od 10 sati na Trgu Jezerana u Jezerima, 11. lipnja, dok je planirani start biciklijade u 11 sati.

Organizatori jezerske biciklijade su Turistička zajednica mjesta Jezera i Općina Tisno, dok su uz njih i njihovi partneri Turistička zajednica Betina, Muzej betinske drvene brodogradnje, Bisage Jezera, Bicikle Fržop, Biciklistički klub Faust Vrančić, Lučka uprava Šibensko-kninske županije kao i mnogobrojni donatori.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here